Wat vind jij ervan?

Waarom niet grondgebonden in een keer?

7


Ik denk dat als je alles direct in een keer alles grondgebonden maakt je alle problemen in één klap oplost. Wat vinden jullie?

Laatste reacties

 • tess

  Als je maar grond genoeg hebt

 • l coumans

  leg eens uit het is toch al grond gebonden tenzij alle grond aan huis moet liggen, het voer wordt toch alleen maar op grond geproduceerd

 • Mcvr84

  Ik denk dat dit klopt, echter, de uitdaging voor velen is om het bedrijf volledig grond gebonden te krijgen of te behouden voor in de toekomst. Vaak houdt het in dat er óf flink grond bijgekocht moet worden (tegen relatief hoge prijzen, aangezien het met name in Nederland een schaars goed is) óf dat er minder geproduceerd moet worden terwijl dit vaak een negatief effect heeft voor het huidige en toekomstige inkomen van de boer.

 • gerrit coppens
  Panellid

  luiten 66, wil je terug naar de gemengde bedrijven uit (groot)vaders tijd?

 • vanneste stefaan

  Waarom niet ?

 • gerrit coppens
  Panellid

  @stefaan, omdat je mensen moet laten doen wat ze graag doen en wat ze goed kunnen. Iemand die niets met varkens heeft moet je niet met varkens laten werken, mensen die niet van grond houden moet je geen aardappelen laten telen

 • Johan Oppewal

  Het is net wat je precies onder grondgebondenheid verstaat. Omdat alle voer ergens op grond wordt geteeld, is uiteindelijk elke veehouderij grondgebonden. In het mestbeleid draait het om de vraag of mest in verantwoorde hoeveelheden op de hectares komen. Hoe moeilijk het is om dat goed te organiseren, merken we nu al 25 jaar. Met de aanname van de nieuwe mestwet is het verhaal nog steeds niet af, er komt alleen een nieuw hoofdstuk bij.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.