Wat vind jij ervan?

Hoe is het te verklaren indien wij voordroog aan de koeien voeren, de koeien direct harde uiers en uieronsteking krijgen?

3


Op het moment dat wij ook maar iets van voordroog aan de koeien voeren leidt de eerstvolgende melkbeurt tot harde kwartieren en uieronsteking? Logischerwijs willen de koeien hierdoor ook nog een niet gemolken worden en zijn heel onrustig tijdens het melken.

Laatste reacties

 • Sjaak

  De eerste gedachte is dat het iets met de kwaliteit van het voordroog te maken heeft, misschien boterzuur...? Kans is vrij groot, als er onder slechte omstandigheden gekuild is.


  Verder is misschien de kombinatie van voedermiddelen een reden...


  Leuke case voor de Gezondheidsdienst!

 • Anne-Marie van der Linde

  Jennemik: wat voer je ze dan als je ze geen voordroog geeft? Kun je meer informatie geven over kwaliteiten kuil en dergelijke?

 • Jennenmik

  De kuil is een gemiddelde kuil geoogst onder goede omstandigheden. De kuil heeft een drogestofpercentage van 38%. Het eiwitgehalte is 150 gram. Verder zijn alle resultaten gemiddeld zonder enige afwijking. Wij voeren de koeien momenteel hooi en mais aangevuld met een soyaraapmengsel ( 4 kg per koe per dag ). Met dit rantsoen loopt het allemaal heel soepel en op het moment dat er iets van voordroog aan het voerhek komt beginnen de uierproblemen.


  De maaiweides van ons worden gedurende het hele jaar begraast door ganzen, deze zijn moeilijk te verjagen.


Of registreer je om te kunnen reageren.