Wat vind jij ervan?

Werkt Keltisch Zeezout om de dieren gezonder te krijgen?

9


Is er onderzoek gedaan naar de mogelijk heilzame werking van Keltisch zeezout? Er zitten 84 mineralen in die we (zowel mensen als dieren) allemaal tekort komen.

Laatste reacties

 • Speerstra Feed Ingredients BV
  Bedrijf

  Eerste opmerking zijn er wel 84 mineralen( sporenelementen) te vinden? Voor gebruik bij melkvee zijn max 20 mineralen/sporenelementen die er toe doen , daarnaast is het zo dat er van die 20 maar een 10 waarvan we goed weten of er een tekort van is of niet?


  Dan is het zo dat van een dergelijk product niet bekend is wat de exacte nivo’s zijn van de diverse mineralen en ook niet of het er altijd dus consistent in aanwezig is


  Als laatste is er in de diervoedings literatuur weinig of geen info te vinden tav onafhankelijke onderzoeken op dit gebied.

 • mikedonkers

  keltisch zeezout bevat wel degelijk 84 tot nu toe bekende mineralen en spoorelementen, wellicht zelfs meer (nog lang niet alle elementen op aarde zijn in kaart gebracht).


  Het is zeer kort door de bocht om te stellen dat van die 84 elementen er maar 20 toe zouden doen. Dat is jezelf boven de natuur stellen, door te verkondigen dat je het beter weet dan de natuur. De natuur maakt dus kennelijk 64 overbodige elementen aan in zeewater? De arrogantie ten top!


  De wetenschap doet dit wel vaker. Slechts 2% van ons DNA is verantwoordelijk voor de eiwitten die het menselijk lichaam vormen. De andere 98% is daaom 'junk-DNA'. Pardon? God maakt een fout door ons 100% DNA-capaciteit te geven terwijl we maar 2% nodig hebben? Of spelen wij voor God en durven we gewoon niet toe te geven dat we geen flauw idee hebben waar datgene wat we niet kunnen verklaren toe dient.


  ALLES doet er toe, anders zou de natuur het niet maken, zo simpel is het. Er is helaas geen onderzoek gedaan naar de positieve werking van Keltisch zeezout op bodem, water, mens, dier en plant. Maar volgens de voedselfabrikant hierboven hoeft dat ook helemaal niet, we weten immers al helemaal hoe het zit. Zij vertegenwoordigen een oude realiteit, die niet bijdraagt tot een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van natuurlijke organismes. Wel draagt het bij aan hun bankrekening.


  www.oceangreen.nl

 • koestal

  Dan moesten mijn koeien allemaal al ziek of dood zijn

 • Venstra

  Bij Eurosalt belgisch zeezout 280 euro per ton ook voor menselijke consumptie, maar zal wel niet Keltisch genoeg zijn..


  Het is bekend dat er nogal wat rotzooi in de zee gedumpt word dus of je Twents Oerzeezout 170euro per ton uit de bodem haalt zal misschien wat minder residuen in zitten. Er zijn er ook die "Lavameel" (steenmeel) door het voer doen, zitten ook honderden mineralen in, maar als je grond in de kuil hebt heb je het natuurlijk ook, maar dan inclusief slechtere schimmels.

 • pietjeeigenwijs

  Mooi hé, perfect voorbeeld dat onwetendheid het grootste dilemma is!


 • jan1

  Toch niet helemaal, er zwerft ergens een amerikaans boekje rond waar heel veel over het gebruik van mineralen in de grond is beschreven. Als ik het goed vertel werd vroeger zeezout als algehele mineralen voorziening gestrooid. Om de productie te verhogen is men toen met massa's N,P,K gaan gebruiken en de productie is daardoor gegantisch gestegen. Alleen het mineralenverhaal is achterwege gebleven.

 • mikedonkers

  Dat boekje heet Levenskracht uit de oceaan en is geschreven door Maynard Murray:


  http://www.mikedonkers.com/blog/levenskracht-uit-de-oceaan/


  Mike


 • a.kikkert

  Jammer dat de Boerderij over dit keltisch zeezout geen artikel in hun blad plaatst. Als bodem en dieren mede door gebruik van keltisch zeezout weer voldoende mineralen bevatten, zullen ze veel minder vaak ziek worden. En bevatten zowel melk, vlees als ook de opbrengst van de grond veel meer kracht. Dus veel minder spuiten, veel minder antibiotica en ook voor de mens, dier en milieu dus veel voordelen en gezondheid. Vraag Mike Donkers eens voor een lezing. Hij doet het vol passie en met plezier! www.mikedonkers.com

  Zie ook www.keltischzeezout.com

 • Venstra

  @a.kikker


  Dan plaats je toch een advertentie ??

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.