Wat vind jij ervan?

Zure Kuilen? Diamond V - de oplossing voor een betere vertering en een gezonde koe

2

De kuilen van 2013 zijn over het algemeen zuur. De gemiddelde 1e snee kuilen met een drogestof gehalte onder de 30%, hebben een zuurtegraad van rond de 4.1 (bron:Schothorst Feed Research). Deze lage pH wordt veroorzaakt door het hoge aandeel gevormde fermentatiezuren. Op pensniveau geven deze kuilen een groter risico op pensverzuring. Diamond V biedt hierbij uitkomst, doordat het de groei van bacteriën op pensniveau positief beïnvloed. Hierdoor worden de fermentatiezuren sneller omgezet, waardoor de pens pH eerder herstelt en stabiliseert. Dit zorgt voor behoudt van een goed functionerende pens.

Laatste reacties

 • henk fledderus

  hoe de Nederlandse agrarische sector geestelijk nog gezond blijft noem ik rond uit een Gods wonder.
  ik krijg al een klein maag zweertje als ik zulke verhalen lees.
  zo'n polietiek gezemel over wel of niet een suif dek maken en hoe we dat nodeloos compliceren kunnen.
  "LTO diende dondrdag 2 apparte verzoeken in bij econonische zaken" dan schieten je toch de tranen in de ogen. een land en tuinbouw organisatie die weer eens niets doet of weer eens te laat is, en wat doet economische zaken hier, een simpele bewerking vertragen en compliceren zodat er wat meer schade gevallen op de agenda kunnen??

 • info104

  De moderne tijd van allerlei technolgie maakt van zand de modernste chips maar de boer mag zijn bisnis bv. beiten die drijgen weg te stuiven niet met een middel als mest beschermen, waar hij veel financiele schade mee kan beperken. Wat een wereld zijn we in beland , volgens mij is dit overmacht en kan hij toch de wind niet sturen en is dit een regelgeving van Jan met de korte achternaam. Met de natuur en cultuur moeten we op een natuurlijke wijze mee omgaan en niet met zulke absurte regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.