Wat vind jij ervan?

BAUER mestscheiders

1


DSD Stalinrichting verwerft dealerschap BAUER mestscheiders voor Noord-Nederland

DSD Stalinrichting heeft na intensief onderzoek en overleg met importeur Distrimex in Doetinchem per 1 december 2011 het dealerschap van BAUER mestscheiders verkregen voor Noord-Nederland. Hiermee completeert DSD haar mestverwerkingsprogramma, dat naast mestscheiders uit uitmestsystemen, mestpompen en mixers bestaat.

Bauer GmbH uit het Oostenrijkse Voitsberg heeft maar liefst 25 jaar ervaring in mestscheiders. Het principe van de schroefvijzelpers heeft zich in de praktijk bewezen als zeer betrouwbaar. BAUER mestscheiders kenmerken zich door eenvoud, hoge slijtvastheid en hoge doorvoersnelheid. Dit resulteert in een homogeen droge stof gehalte, waarbij de dikke fractie als boxbedekking is te gebruiken.

Door strengere wet- en regelgeving op het gebied van organische mest is er in Nederland in toenemende mate sprake van een overschot. Mestscheiding is één van de voor de hand liggende oplossingen en mag zich dan ook verheugen in veel belangstelling van (melk)veehouders.


Eén reactie

  • Alette

    Toen wij nog in bedrijf waren hadden wij ook een ketting door de stal. Wij hadden een dubbele baan.
    Een nadeel is inderdaad dat ze helemaal uit elkaar moeten, maar je kan op die manier wel goed de buizen nakijken of alles nog goed is en goed functioneert. Wat wel een paar keer is voorgekomen is dat de ketting knapte.
    Overigens was het systeem wat wij hadden heel gemakkelijk in- en uit elkaar te halen. Het afbreken, schoonmaken en weer opbouwen. Denk dat wij hiermee ongeveer een dag bezig waren.
    Wij hadden een biologisch scharrelbedrijf met c.a. 4000 kippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.