Wat vind jij ervan?

Wat houdt streptokok groep g. in?

2


Op de b.o uitslag stond enkele jaren geleden streptokok groep g. Er is niemand die mij kan vertellen want dit precies is. Wat houdt (hield) dat in?Laatste reacties

  • Streptokokken zijn regelmatig de veroorzaker van mastitis. De groep streptokokken kan worden ingedeeld naar koegebonden en meer omgevingsgebonden kiemen. In de groep koegebonden hoort de Streptococcus agalactiae thuis, deze kiem wordt met name tijdens het melken van koe op koe overgedragen. In de groep omgevingskiemen is de Streptococcus uberis de meest voorkomende. Identificatie van streptokokken vindt in het laboratorium plaats met behulp van verschillende testen waaronder de Lancefield classificatie. Streptococcus agalactiae behoort thuis in Lancefield groep B, Streptococcus dysgalactiae in groep C en de Streptococcus uberis kan niet in een Lancefield groep worden ingedeeld.


    Streptokokken die behoren tot de Lancefield groep G behoren over het algemeen tot de omgevingsstreptokokken en komen weinig voor. Vaak wordt dan niet verder getypeerd en krijgt u de uitslag terug als “Streptokok groep G” waar de “G” duidt op de Lancefield groep.  • Streptokokken zijn een groep bacteriën die regelmatig aanleiding geven tot infectie van de uier bij het rund. Deze infecties kunnen verder onderverdeeld worden in koegebonden streptokokken (zoals Streptococcus agalactiae) en omgevingsgebonden streptokokken, waarvan Streptococcus uberis de meest voorkomende is.


    Streptokokken (Lancefield) Groep G veroorzaken slechts in uitzonderlijke gevallen een infectie van de uier van het rund en zien we dan ook maar weinig voorbij komen. In literatuur wordt wel beschreven dat deze soort streptokok in slechts 0,7% van de streptokokkengevallen verantwoordelijk is voor de uierinfectie. Het is een algemeen voorkomende bacterie bij mensen en runderen, maar ook bij honden en katten.Of registreer je om te kunnen reageren.