Wat vind jij ervan?

Boeren-smartphone?

56


Even een vraagje, mijn telefoon is stuk en nu ben ik op zoek naar een nieuwe. Ik kijk met een schuin oog naar de nieuwe smartphones, maar mijn toestel moet wel bestendig zijn tegen het werk op een (in mijn geval) akkerbouwbedrijf. Het toestel moet voor mij daarom voldoen aan de IP 67-norm (stof- en waterdicht en krasbestendig). Na enig zoeken op internet kom ik drie alternatieven tegen:
 • Samsung Galaxy xcover s5690
 • Motorola Defy+
 • Sony Ericsson xperia active

Iemand enige ervaringen met een van deze toestellen? En zijn er nog meer goede alternatieven? Zijn bovenstaande modellen inderdaad zo degelijk als beloofd? En hoe zit met het de geschiktheid om zo'n telefoon in te zetten voor het op afstand aflezen en bedienen van de klimaatcomputer op ons bedrijf? Werkt dat goed, of is het gepruts?
Alvast bedankt!

Laatste reacties

 • Geen ervaring met desbetreffende toestellen. Wel jarenlang trouwe klant van Samsung telefoons. De Samsung Galaxy Ace is echt een super fijne, duidelijke, makkelijk werkbare, betrouwbare telefoon.

 • Alette

  Hier wel ervaring met de merken, niet met de telefoons zelf. Mijn Ericsson is na één val helaas overleden. Mijn samsung heeft daarintegen een zwemles, een paar stuitergevallen overleefd... En er is een keer een paard op gaan staan... Qua merk zou ik dus zeker voor een samsung gaan.

 • Hoeve Bouwlust
  Panellid

  Zelf ben ik een grote liefhebben van Nokia en Samsung, dus ik jou geval zou ik voor de Samsung gaan.
  Mijn Samsung heeft net als Alette al meerdere ongelukken doorstaan.
  Succes met de keuze.

 • Marcel van Ittersum

  Zelf heb ik geen ervaring met de genoemde telefoons maar ik denk dat de juiste uitrusting van een telefoon ook voor een belangrijk deel bepaald hoe lang deze het uithoudt. Zelf heb ik sinds enkele maanden een HTC Desire S waar ik op het scherm een beschermfolie geplakt heb tegen het krassen. Wanneer deze folie te veel beschadigd zou zijn kan deze eenvoudig vervangen worden. Verder heb ik als bescherming van de telefoon een zogenaamde “backcover “ er op geplaatst. Dit is een hard plastic cover welke je om de telefoon doet waardoor de achterkant en de zijkanten beschermd worden. Naar mijn idee kan de telefoon met deze accessoires een stuk meer hebben en een bijkomende voordeel van de backcover vind ik dat deze veel meer grip geeft dan zonder. Ik kom zelf van een melkveehouderij bedrijf en ik denk dat zonder deze backcover de telefoon inmiddels al in de mestkelder lag omdat deze telefoon zelf zeer glad is.
  Kortom gezegd, ik denk dat het merk en type telefoon grotendeels niet bepaald als een telefoon boer-proof is maar vooral de accessoires bepalen dit.

 • simonebrink1

  Heb zelf bijna twee jaar de Sony Ericsson Xperia. Het eerste jaar zonder klachten. Afgelopen maanden valt deze vaak uit wanneer ik op internet zit of wanneer ik bel. De fout in het toestel is lastig te vinden en kan hem nu inmiddels al een aantal maanden niet gebruiken. Het onderzoek naar de herkomst van de klacht loopt nog. En gebruik tot die tijd mijn oude telefoon.
  Zou de Sony Ericsson niet aanraden..
  In mijn omgeving zie ik steeds meer dat agrariers (in verschillende sectoren) een iPhone aanschaffen. Het prijskaartje hiervan is wel wat hoger.

 • ...............

  Ik heb een Samsung QWERTY ding. Internetten is een gepruts, ik moet zeker 3 keer in de week de pukcode er opnieuw inzetten omdat als je bukt oid de telefoon zelf allerlei dingen gaat doen.
  In augustus loopt het abonnement af en ik zal blij zijn als ik dan van het kreng af ben. Koop maar een gewone telefoon waar je alleen mee kunt bellen en verder geen touchscreen oid.

 • willem

  smartphone's in het algemeen wat minder hufterproof dacht ik. mijn sonim is niet kapot te krijgen (en dat zegt heel wat) maar die is wel weer een stuk minder smart .......

 • Arieh

  Waarom neem je niet de Nokia Lumia met windows aansturing? deze werkt heel duidelijk en er zit een leren hoesje om met over het scherm een folielaagje. Deze werkt heel makkelijk omdat je een duidelijke windows aansturing hebt en ook handig kunt bellen etc.

 • cobra

  Met veel plezier gebruik ik de Motorola Defy+. Hij is echt stevig en werkt prima. Een echt "boeren smartphone"

 • jan1

  Ik weet natuurlijk niet of je die smartphone echt in en voor je werk nodig hebt. Heb hier al jaren een sonim. Als je echt een gsm nodig hebt voor je werk is sonim een aanrader. Wil je er alles mee kunnen dan zal die wel afvallen.

 • martin-limpers

  ik heb de sonny Ericsson. dat is wel een goede telefoon voor wat je beschrijft neem er alleen wel een hoesje bij blijf hij langer goes. die van mij bleef het 4 jaar doen

 • vofnagel

  Ik heb een LG p970. deze draait op android. Deze heb ik gekocht met een 1-jarig abonnement.
  Ik had geen voorkeur maar wel een paar eisen. Abonnement voor maar 1 jaar, kreeg dat de 1e 3 mnd voor half geld, met 24-uurs service van LG. mocht ie het begeven. ze hadden 1 advies koop een hoesje. want ze vallen altijd op de hoeken. kost een tientje. extra gehard maar wel gevoelig. is met handschoenen aan te bedienen. grootste nadeel is de accu, moet ik vaak laden houdt het niet een dag vol. (24 uur). een 1-jarig abonnement vind ik handig en de tarieven etc veranderen toch elk jaar. ik regel dit telefonisch en heb hem binnen een dag in huis

 • vofnagel

  LG (L-ekker G-oedkoop)

 • vofnagel

  oja hij zit bij het abonnement inbegrepen, anderen zoals samsung moest ik bijbetalen, dat wil ik niet dan maar LG. met wat onderhandelen kom je een heel eind

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik heb afgelopen week een oude Samsung om mee te telefoneren ingeruild voor een Samsung GALAVY. Internet en dat soort dingen is ook mogelijk, het is nog wennen. Op dit moment prepaid, als het goed bevalt in de toekomst een abonnement

 • g.g

  denk dat je een galaxy bedoelt.

 • arjend

  ik heb de samsung galaxy S2 super toestel, hiervoor heb ik een nokia smartphone gehad maar die kan niet tippen aan de samsung galaxy s2. makkelijke bediening, weinig storing, goed tutchscreen,

 • Frankkruizenga

  Ik heb zelf ook een samsung galaxy s2 een super fijne telefoon hij is makkelijk in gebruik

 • g.g

  heeft al iemand ervaring met de S3 ?

 • pokerface

  Hallo ik heb de s3 nu 4 weken en ik moet zeggen super snel nog geen vast loper gehad .
  crv assistent app geïnstalleerd en werk goed . Hiervoor had ik een winmobile 5.6 . Het is even wennen andriod maar alles spreekt voor zich en de accu gaat ander halve dag mee op spaarstand . Als je in de trekker rijd hoor je hem niet een sonim gaat heel hard . maar de s3 heeft een knipperend led lampje en zo zie je of er gebeld is of sms . Maar een schijnt een app te wezen die het geluid versterkt heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik ben heel tevrede met de samung galaxy s3 ook wel genaamd GT-I9300

 • g.g

  er zit toch wel een trilstand op ?

 • bosr

  Heb hier vanuit mijn werk (CRV) een Galaxy Xcover als test gehad. Als je een smartphone zoekt die krasvast, stofdicht en waterdicht is, dan is dit een dikke aanrader. Kijk maar eens op de filmpjes op youtube wat ermee kan. Is uiteraard een android telefoon.

 • pokerface

  Mijn man heeft een xcover en inderdaad is heel stevig en is nog niet stuk na 8 maanden ook geen krassen op het scherm telefoon zit altijd onder het stof en werkt perfect ,accu gaat ook lang mee moet je niet de wifi aan laten staan en hij heeft geen internet .Ik heb de s3 genomen omdat hij sneller is en meer opslag en mooier scherm xcover is wat langzaam en wat kleiner maar dat kleiner kan ook prettig wezen.

 • pokerface

  ja, maar dat voel ik nooit zo gauw

 • martinwesterik

  Na mijn degelijke nokia 3310 heb ik nooit een deugdelijke boeren telefoon meer gehad. Echter loop ik nu anderhalf jaar rond met een motorola defy. En ik moet zeggen die doet het best goed, zoniet heel goed. Je moet om de dag laden, maar uit voorzorg toch maar elke dag. Hij blijft vlot werken en je hebt gewoon moderne techniek. Als boer zijnde ontkom je niet aan een hevig email gebruik dus daarvoor wordt de telefoon echt veel gebruikt. Ofwel de meerwaarde van een ruggedized smartphone is er degelijk wel ten opzichte van bijv een Sonim. Prijstechnisch zijn is de motorala zeker zo interessant als een Sonim en heeft de motorola zich bij mij bewezen.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Ik heb al vanaf '99 Nokia en elk jaar een nieuw toestel nodig gehad omwille van stof (en dus storing/kortsluiting). Één jaar nog een Motorola ernaast gehad en was daar wel tamelijk tevreden over. Momenteel ga ik gaat m'n Nokia 6500 zijn tweede dienstjaar in, nu moet ik wel zeggen dat ik afgelopen twee jaar minder de mobiel op zak heb. Dit verlengt zeker de levensduur van het toestel en in sommige gevallen ook mijn arbeidsvreugde en zeker mijn arbeidsfocus.
  Grootste 'probleem' van gsm of smartphone blijf ik vinden: "Waar laat je hem tijdens werkzaamheden?"

 • jstut

  Ik heb een HTC met venster, maar ik heb van die praktische toetsen zodat ik met mijn grote vingers niet iedere keer weer iets opgang zet wat ik nauw net niet wilde. Meer rendement uit een volledig toetsenbord zal ik maar zeggen.

 • boertjepaul

  Samsung Galalay S2 Prima tel ook makkelijk in gebruik groot toetsenbord. Werkt makkelijk met CRV app

 • edwardbosselaar

  Mijn sonim is wel kapot geweest. De hond dacht dat het een bot was en die heeft de cover kapot gekauwd. Maar gewoon een nieuwe gekregen!

 • hoekie

  Heb de samsung galaxy mini nu een jaar. Ff wennen maar voldoet nu prima en kun je uitbreiden met allerlei apps. Net wat je wilt maar die xcover belooft wel wat in die reclames, kost een paar centen maar dan heb je .......???

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  wat of een kat?

 • Ronijn

  Je kunt je telefoon ook vrij goed verzekeren. Mocht je deze wel laten vallen/kwijtraken is daar een verzekering voor. Voor mijn Galaxy S Plus kostte mij dat 10 euro in de maand, met een eigen risico van 50 euro.

 • jan1

  Moet je eens goed na denken, 1e jaar garantie. 12x10=120+50=totaal 170 euro
  2 jaar is 340 euro is ook ongeveer een nieuwe telefoon.

 • Erik Jansen

  Een vriend van me gebruikt een Samsung Galaxy met een oersterkte cover met gorillaglas, deze kan zelfs onder water.

 • n.rodenburg1

  Na een half jaar gaat mijn Samsung Galaxy Xcover in de verkoop. Wat mij betreft de beste, degelijke smartphone. Bestand tegen het ruigere werk. Ligt bij mij standaard op de zijnconsole van de trekker. In de zon, stof, door elkaar geschud etc. In tegenstelling tot eerdere telefoons gaat dit nog steeds goed! Enig minpunt voor de veeleisende gebruiker is het beperkte interne geheugen. Niet zo belangrijk als je niet twittert, facebooked en navigeert. Maar voor mij wel een reden om 'm weg te doen. Dus als iemand 'm wil overnemen hoor ik het graag!

 • demukkenstal

  samsung x-cover is de beste boeren smartphone naar mijn idee en van mijn collgega's in de regio

 • M. Zwiep

  Ik werk in onze stal al jaren met een Iphone op zak. Geitenstallen zijn ook stoffig door stro gebruik en dergelijke. Al moet ik wel zeggen dat een smartphone het altijd minder lang uit houd dan een 'gewone'. men 3gs heb ik 2,5 jaar gebruikt. mijn 4s heb ik nu 2 jaar zonder problemen. Er zijn goede beschermcovers te krijgen....

 • Agroman

  Al die teksten es wat gelezen...Die Samsung kan wel als je niet veel app's installeerd. Ding is waardeloos als je dr fb , Wattsapp en nog een Phytoftora app op hebben wil en nog google maps dan is het interne (programma) geheugen vol...waardeloos.
  En dan de boerderij test van jan ...nou heb je ook niks aan wat weet je als je het gelezen hebt? Nog niks geen test en geen technische specs... En geen info wat eigenlijk nodig moet zijn. En Lumia is niet genoemd. Sony komt nog met een xperia v.

 • Boerbaart

  De boederij-test is meer een vergelijk.
  Een goed vervolg zou een test zijn (crash-test)
  laten vallen van 2 m hoog op beton, en dan een minuut of wat in en bak water, vervolgens er met een hamer op slaan, dan zie je verschillen.( kijk maar naar de verschillende youtube filmjes daarover) Ook de xperia go staat er niet tussen, jammer, ook deze is ip67.
  Motorola komt blijkbaar met een "farmproof" uitvoering .
  Boerderij dit vraagt om een vervolg!!!

 • henk fledderus

  ik heb een Nokia Lumia 800 van het werk, ik heb een behoorlijk aantal nokia's gehad voor deze die allemaal strerk en makkelijk te bedienen waren. dit ding is a pice of ***.
  het werkt nog seeds prima na 3 maand, ik hoef het maar 1 of 2 keer per week op te laden.
  maar de bedienig is *** als ik dat vergelijk met de I phones een de galaxy's die de mensen om me heen hebben is dit een gemiste kans.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Als ik het zo lees is dus geen een toetsel echt farmable óf zijn wij boeren simpelweg te veel eisend....

 • Alette

  @KnedoStables.nl: Wat moet een telefoon allemaal kunnen voor een boer? Een x-aantal apps, stevig, fotocamera, bellen, internet? Lijkt mij dat dit rijtje niet al te moeilijk moet zijn...?
  Ik denk dat als je een goede cover om de telefoon doet je de bescherming van de telefoon al behoorlijk verhoogd. En een cover is niet zo heel erg duur, screenprotectors trouwens ook niet. Maar, om even in te haken op de opmerking van @boerbaart: Welke telefoon kan een stuiterpartij van 2m hoog op een stuk beton, tegen een lading water en een hamer overleven waarmee je na die tijd ook nog iets kan?

 • Dpj

  @alette: Het is misschien niet helemaal een smartphone en ik weet niet of ze die maken of niet (wat heb je daar als boer aan?) maar als het gaat om een telefoon die tegen een stootje kan:
  www.youtube.com/watch
  Ik zelf heb een Samsung B2100, ook geen smartphone maar wel schokbestendig, water en stof dicht en quad-band dus overal bereik. Én een goede zaklantaarn erin, ook héél handig!!

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  @ Alette: Ga ik met je in mee, maar handzaam in gebruik én formaat vind ik ook belangrijk.

  @Dpj
  : Zit er ook een zakmes, schroevendraaier en afkalfhulp op? Dát zou pas handig zijn!

 • Dpj

  @Knedo, nee dat nog niet, daar heb je toch van die zwitserese dingen voor?? ;-)

 • n.rodenburg1

  Ik heb de Boerderij test nog niet gelezen, maar wel begrepen dat de Sony Xperio Go niet is meegenomen. Die heb ik nu een aantal maanden in gebruik. Deze heeft net als de Xcover IP67 specs, maar is vele male beter wat betreft prestaties. Ik noem maar even het interne geheugen van max. 8 Gb tegenover 256 Mb van de Samsung! Het scherm is wel een fractie kleiner, da's jammer.

 • VeireS

  Ik heb zo'n samsung x cover werkt beter dan verwacht heb hem nu zo'n 4 maanden als gsm zijnde vind ik zo'n oud nokiatje nog het best maar heb sinds kort zo'n veemanager app programma en dat werkt super op die gsm.

 • Boerbaart

  Alette, volgens de boerderij smartphone vergelijk kan de sonim dit aan.( val van 2m)

  Maar het zou leuk zijn als er eens een test komt ( net als bij trekkers) waar de verschillen van de ip67 smartphones naar voren komen door ze stevig aan de tand te voelen.In Rusland doen ze het zo:

  [View:http://www.youtube.com/watch?v=N_YymEiRGRk:550:0]


 • BouwersEJ

  De Samsung Xcover lijkt mij een degelijke telefoon. Het Android besturingssysteem vindt ik wel een must, omdat hier simpelweg de meeste app's voor zijn. Het nadeel van de Samsung Xcover vindt ik de oude Android versie. Ik zou nu geen telefoon meer kopen met Android 2.3 omdat deze veel minder snel is dan 4.0. Met android 4.0 heb je minder vaak vastlopers. Omdat de ontwikkeling van app's in volle gang is, verwacht ik de komende tijd nog wel een aantal agrarische app's. Ik zou mij dan niet willen beperken door een Android 2.3 telefoon aan te schaffen waar je een jaar of misschien zelfs 2 aan vast zit...

 • opafan

  Ik heb zelf een samsung galaxy y.
  Handig telefoontje zeker als je internet hebt en hij is ook niet super duur.

 • Alette

  Mijn zwager gaat - tot zoverre ik weet - binnenkort ook een Xcover halen. Ben erg benieuwd hoe die in de handen ligt.
  Boerbaart: Ik blijf een val van 2 meter toch griezelig vinden. Hoewel ik genoeg telefoons heb gehad die toch van een flinke hoogte op de grond zijn gedonderd (telefoon in een paardrijlaars doen is niet altijd even handig als je een druk beest onder de kont hebt).
  Verder heb ik met regelmaat een telefoon in een plas water laten vallen, hebben de beeldschermen heel wat te verduren en stuiteren ze nog wel eens. Alle samsungtelefoons die ik heb gehad hebben deze trucjes wel overleefd. Mijn Iphone daarintegen... Voordeel is wel dat ik sinds dit weekend weer een samsung heb, galaxy S3 mini. Direct maar hoesjes bijgekocht. Hopen dat deze het een paar jaar gaat volhouden. Tot nu toe bevalt hij erg goed, veel geheugen, fijn scherm, GPS.... Ideaal!

 • Martin Oldenhof

  In de test van januari stond veel info over de telefoon, maar wie kan er meer vertellen over bv. managementprogramma's en andere software op de telefoon. Denk dat dit wel een leuk vervolg onderwerp kan zijn voor de boerderij. Beschermhoesjes etc. zijn bij alle telefoons wel te krijgen, maar het gebruik daar miste ik wel wat info over

 • Martin Oldenhof

  Ondertussen heb ik nou ongeveer een twee maanden de samsung galaxy xcover 2 en deze bevalt goed. T scherm is wel even wennen bij gebrek aan knoppen, maar verder een goece degelijke "boeren" telefoon.

 • waterink

  Ik gebruik al enkele jaren een samsung x cover. Gied toestel dat tegen een stootje kan en stof- sn waterdicht is. Dit type is echter weer verouderd, er is nu een x cover2 (7710) . Deze heeft vast meer mogelijkheden en meer bij de tijd.

 • waterink

  Beschermhoesje aan de riem bij mobielkoopjes.nl. dex cover 1 is niet geschikt voor de nieuwe lely app voor de melkrobot, de x cover 2 wel..

 • mts.teutelink1

  Heb zelf 1,5 jaar de Sony Xperia active gehad. Probleem van de telefoon is wegvallende gesprekken en het geheugen dat te klein is. Sinds twee maanden een iphone 5. Wel een hoesje eromheen gekocht waardoor hij water- en stofdicht wordt. Hij kan nu ook een val van twee meter overleven. Kostprijs van hoes is 80 €. Wel veel geld voor hoesje, maar kan nu wel het gebruiksgemak van een iphone ervaren.

Laad alle reacties (52)

Of registreer je om te kunnen reageren.