Wat vind jij ervan?

Wat is de beste methode om een driespeen te maken?

9


Ik wil graag een koe driespeen maken, hoe doe ik dat het beste?

Laatste reacties

 • Th. Bakker

  250 cc jodium

 • japke33

  Wij melken die speen gewoon niet meer, verder doen we niks. Gaat altijd goed. Je kan hem na een paar dagen nog een keertje uitmelken.

 • IlseV

  Wanneer er sprake is van uierontsteking die niet wil genezen, melken we de koe enkele dagen 1 keer per dag.. Wanneer het uier dit toelaat: de uier kan zo dik worden dat 2 keer per dag melken noodzakelijk blijft: probeer dan 1 keer met de hand uit te melken.! Wanneer dit enkele dagen(3/4/5dagen) is gedaan kan overgegaan worden naar om de dag melken en uiteindelijk is het een driespeen. Wij hebben nu al enkele keren de ervaring gehad dat wanneer je na een week weer begint met melken de uieronsteking ook is verdwenen: RUST/neem de tijd is immers altijd belangrijk.


  Bij een speenbetrapping is regelmatig dippen en niet meer aankomen de beste manier. Op deze manier is er zo min mogelijk aanleiding tot een ontsteking aan de wond.





  Zelf een gemiddeld bedrijfscelgetal van 64..

 • Bjorn

  droogzetter plaatsen in kwartier dat je wil afzetten, daarna verder melken op de 3 goede spenen. Het antibioticum zet zich niet naar de andere kwartieren.



 • Hilhol

  Dat antibiotica kan wel maar niet als je melkt met een robot,risico is te groot dat de robot deze speen aan sluit door bv.onrustige koe.

 • jan1

  Het ligt er een beetje aan van wat de voorgeschiedenis is, Je zou eventueel wel een normaal antibiotica preparaat kunnen gebruiken en dan de wachttijd afwachten en de koe in die tijd de melk van de andere spenen separeren en na de wachttijd de rest van de spenen blijven melken, zit je niet meer met de wachttijd van die ene speen, mocht de robot een speen een keer verkeerd aansluiten. Of niks aan doen.



 • josrodenburg

  zo heb ik ook nog een vraag, ik heb een koe met smalle speen plaatsing de robot pakt 1 van de 2, het probleem is dat ie verkeerde speen net niet droog is en daarom ''slaagt'' de melking en is de goede speen niet gemolken. zijn er mensen met ervaring hierover?

 • roland

  droogzetter plaatsen in kwartier dat je wil afzetten, daarna verder melken op de 3 goede spenen. Het antibioticum zet zich niet naar de andere kwartieren. en ringetje erom voor de robot valt de speen eraf

 • jan1

  Zou er een "gewoon" tube antibiotica in doen en geen droogzet. Koe aantal dagen separeren, die nodig zijn en als 3 speen doormelken. Bij de volgende laktatie kun je weer bekijken hoe de speen - melk is en meestal gewoon weer mee melken.


  Een gewone antibiotica heb je geen gevolgen met eventuele vergissingen. en een droogzetter zet de koe ook niet droog.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.