Wat vind jij ervan?

Vredo noviteiten Agrotechnica

2

Dodewaard, Nederland 9 oktober 2013 - Vredo introduceert dit jaar een aantal interessante noviteiten tijdens de Agritechnica.

Laatste reacties

  • Bijlie

    Vorige week themabijeenkomst 'Hennen houden met hele snavels'. Veel tips en ideeën en mogelijke oplossingsrichtingen gehoord. Maar niemand die zei dat het mogelijk is om hennen met onbehandelde snavels te houden. Conclusie: 1 januari 2015 is te vroeg. Maar hoe maak je dat duidelijk aan de politiek?

  • hubertsmeets

    Stress en andere factoren (voeding/bezetting/klimaat/afleiding/genetica/opfok) hebben zeker invloed op de pikkerij onder leghennen. Oplossingen kunnen gevonden worden in het management of in de voeding. Via het drinkwater kan je ook de Vit E-Mag van Farm-O-San toevoegen. Dit product reduceert de stress/onrust in het koppel en verhoogd de weerstand van de dieren. Daarnaast blijft het wel noodzakelijk om ook aanpassingen door te voeren in het management van de dieren. In de biologische pluimveehouderij hebben ze veel ervaring met ongekapte hennen, en hebben ze de afgelopen jaren kunnen leren wat effectief is om pikkerij te beperken. De problemen met pikkerij zijn daardoor de afgelopen jaren afgenomen onder deze leghennen.

Of registreer je om te kunnen reageren.