Wat vind jij ervan?

Bouwimpex BV
Bedrijf

Brandveilig bouwen

9

De gevolgen voor een stalbrand kunnen enorm zijn; zowel financieel als emotioneel.

Laatste reacties

 • Gerd-Jan

  Prima.... als hij dat wil proberen :)
  En toch ben ik bang dat dat te weinig is. Bij een beetje brede band gaat die al veelste snel op op de wangen lopen.

 • henk fledderus

  hoeveel ton bieten produceerd hij extra vergeleken met iemand ie op 0.75 bar rijd??
  afhankelijk van lading en snelheid vind ik het wel risico vol. ik ben erg beniewd hoeveel jaar je uit zo'n band krijgt.

 • lennart

  volgens mij kan dat geen probleem zijn als het aleen op de akker blijft

 • gerrit coppens
  Panellid

  Leuk, als heel je bedrijf huiskavel is. In een onverkaveld gebied waar je regelmatig de weg op moet hoef je dergelijke experimenten niet te doen

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Dit is zo'n slappe band, waarbij op de wangen een bekertje blijft staan. Deze ziet er wel extra plat uit, doordat'ie op een wat hardere kopakker staat en de frees van de grond is getild. Zal eens navragen wat de druk in de band is.

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Slappe band op de foto is Michelin Xeobib 710/60R38, spanning is halve bar. Staat in het voorjaar op de Groningse klei paar weken zo laag voor ruggen frezen vóór het poten

 • henk fledderus

  ik krijg er buikpijn van als ik er naar kijk.. moet ik er bij zegge dat de banden onder de 3 asser van het bedrijf waar ik ooit werkte er tijdens het injecteren ook wel eens zo uit konden zijn maar die waren dan niet aangedreven.
  0.5 bar klinkt me ook iets beter in de oren dan 0.25 bar. volgens het schema voor deze xeobib is een druk van 0.4 /0.5 bar voor low torque work.
  by 0.4 bar een 710 /60 38 mag 2800 kg tillen per band, deze jongen hier boven op 0.5 bar, er even van uitgaande dat het 710 op 42 velg is mag 3175 kg dragen per band volgens de lijst mag je dan nog 65 km per uur rijden!!!!

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Henk, even voor de goede orde: de band op de foto is niet die van de Zeeuwse akkerbouwer , waarmee dit item begon. Die akkerbouwer hanteert voor het bietenland klaarleggen 0,25 bar (verkruimelaar heeft eigen steunwielen voor heffen). Volgens deze Zeeuw levert deze extraam laga bandenspanning bij het voorjaarswerk hem meer bieten op; hij twijfelt daaraan niet.
  De band met 0,5 bar op de foto is bij een akkerbouwer in Noord-Groningen.

 • anton1937

  De vraag is tot welke temperatuur. Is de deur brandveilig. Tot 300 graden Celsius of tot 1000 graden Celsius. Kan daar Bouwinpexl op antwoorden Hetzelfde geldt voor de isolatie platen en panelen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.