Wat vind jij ervan?

Heberex
Bedrijf

GYN-stick® maakt afkalven makkelijker

3


Heberex introduceert innovatieve geboortehulp voor kalveren en veulens

Torsie van de baarmoeder is levensbedreigend voor koe en ongeboren kalf. De nieuw ontwikkelde GYN-stick geboortehulp voor draaiing van de baarmoeder, reduceert complicaties voor mens en dier tijdens de geboorte.

Tot op heden bestond de behandeling uit het met de hand terugdraaien van het kalf en baarmoeder. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want het is de bedoeling om met een krachtige slingerbeweging zowel kalf als baarmoeder terug te draaien en dat is toch wel zo’n 50 kg aan kalf en vruchtwater.
Met de GYN-stick® is dit verleden tijd. De sterke uit kunststof bestaande stick wordt tezamen met de touwtjes en metalen RVS draaistaaf geleverd. Bij het gebruik van de GYN-stick® wordt de 2-persoons methode aangeraden. De touwtjes worden om de poten aangebracht en vervolgens buiten de koe aan de GYN-stick® bevestigd. De tweede persoon voert de draaiing uit met behulp van de RVS draaistaaf en de behandelende dierenarts controleert de baarmoeder tijdens het draaien.

GYN-stick® draagt bij aan een vlotte geboorte en kan een keizersnede voorkomen.

Laatste reacties

 • Melkey

  Hopelijk een drastische ingreep om de aanhoudende melkprijs daling voor Deense melkveehouders te stabiliseren. Als de uitbetaalprijzen nog verder dalen dreigt er economisch gevaar voor 10 – 15 procent van de Deense melkveehouders.
  Bron: www.landbrugsavisen.dk/.../600landbrugifare.htm

 • kremer

  Zakelijk gezien vind ik het wel leuk dat Arla in de problemen zit, wat doen ze ook in andere landen dan Scandinavië.
  De boer is de prijsnemer dus zal er ook wel last van krijgen.
  Het is jammer maar Jan Modaal wil geen hogere prijs voor hun voedsel betalen las ik in en intervieuw met de directeur van de Plus supermarkten,

 • gerrit coppens
  Panellid

  Met eventuele koopkrachtvermindering zal dat gedrag van Jan Modaal enkel versterken. Dat Jan Modaal op voedsel bezuinigd wordt niet gesignaleerd. Als de tweede vakantie geschrapt wordt dan beginnen de buren van Jan Modaal te praten

Of registreer je om te kunnen reageren.