Wat vind jij ervan?

Stelling: handschoenen in de melkstal heeft geen zin als de hygiëne in de stal niet op orde is.

9


Een derde van de veehouders draagt inmiddels handschoenen tijdens het melken. Is dat voldoende of moet er meer actie ondernomen worden op gebied van hygiëne. Meer over gebruik van melkershandschoen op: http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/2013/10/Goed-management-zorgt-voor-gezonde-uiers-1396128W/

Laatste reacties

 • alco1

  Ook geeft handschoenen pas effect als ze regelmatig afgespoeld worden. Mijn eigen ervaring is dat je met handschoenen niet meer voelt dat je vieze handen hebt, waardoor je juist eerder besmetting overbrengt.


  Maar goed, de boeren krijgen punten!!!

 • Sjaak

  -;)

 • ZJANSE014

  Gelukkig kun je ook zien dat je smerige handen hebt. Boeren die niet met melkershandschoenen melken hebben smerige handen dan boeren die melken met handschoenen.

 • Martin Oldenhof

  Handschoenen tijdens het melken is een van de hygiene dingen waar je snel wat aan kunt doen. Ieder punt wat je aanpakt heeft nut. Handschoenen hebben wel degelijk nut.

 • antoon100

  Hoe zinvol zijn handschoenen wanneer je ze meer dan een melking gebruikt?

 • Dairy Solutions
  Bedrijf

  Goede handschoenen kun je schoonmaken van binnen en buiten en weer gebruiken zolang ze niet kapot zijn! Nitrile is sterk en glad zodat organisch vuil goed weggewassen kan worden Wegggooien zolang ze nog heel zijn is flauwekul, laat je niks wijsmaken.

 • IlseV

  Zolang je je handen zelf goed verzorgd; lees elke avond invetten.. Houd je gladde soepele handen 'zonder' groeven! Warm water in de melkstal motiveert ook het handen wassen/afspoelen tijdens het melken en kunnen (zwetende) handschoenen overbodig maken!

 • Dairy Solutions
  Bedrijf

  Uiergezondheid is een multifactorieel gebeuren. Er zijn dus veel factoren van invloed op de status. één daarvan is de aanwezigheid van bacteriën op/in spenen. Bij een sub-optimale werking van de melkmachine (geldt voor ongeveer 99,99% of meer van de melkveebedrijven) is het gevaar dan dat die bacteriën tijdens het melken ín de speen en het uier terecht komen aldus mastitis veroorzakend. Afgezien van de omstandigheden in de stal is het wenselijk de spenen dus vrij van bacteriën te maken vóór ze gemolken worden. Als hierbij met blote handen gewerkt wordt is er veel kans dat m.n. huidgebonden bacteriën (S aureus bv) van speen naar speen worden gebracht. Door het gladde oppervlak van (goede) melkershandschoenen hechten bacteriën hieraan nauwelijks en dus worden ze minder overgebracht. Als de handschoenen vuil zijn laten ze zich ook stukken beter reinigen dan het (ruwe) oppervlak van handen. • Dairy Solutions
  Bedrijf

  Uiteraard moeten alle risicofactoren worden beperkt, dus zeker ook de hygiene in de stal. Dat wil echter niet zeggen dat als één factor niet goed is de andere factoren ook geen invloed meer hebben. Dat is zoiets als stellen dat gezond eten geen zin hebt als je toch ook al rookt!


  Hoe verklaren we dat?


  Het wrange voor veel veehouders is dat zelfs een goed management dus geen garantie is. Hoe goed je je best ook doet, als je toch problemen met uiergezondheid hebt ligt het aan je management!! Claims als in de video zijn dan zeer stuitend.Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.