Wat vind jij ervan?

Väderstad zaaimachine bediening met iPad

2

Wie had twee jaar geleden gedacht dat zaaimachines kunnen worden bediend met behulp van een iPad: niet veel mensen waarschijnlijk. De Zweedse fabrikant van grondbewerkings- en zaaimachines Väderstad is de eerste firma die een app heeft ontwikkeld en hiermee op de markt komt. Het doel is
om de productie van landbouwgewassen te verhogen door een betere controle op het zaaien en de arbeidstijd te verkorten. De app biedt naast het bedienen en controleren van de zaaimachine verschillende mogelijkheden zoals het online lezen van gebruikershandboeken, bestellen van onderdelen rechtstreeks bij een dealer, beheren van contactdata en meer.

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Stappen kan ze niet zetten, ook als ze al zou willen. We moeten al blij zijn met kleine pasjes. Zelfstandigen zijn eenmaal de sluitpost bij de diverse begrotingen. Protesteren/staken etc, uiteindelijk betalen we dat soort acties zelf. Overheid weet dat. Bedrijfsleven (JUmbo, AH) weet dat en daar maken partijen graag mis/gebruik van.

  • Martin Oldenhof

    tja, 100 dagen wat kun je al zeggen. Als zij besluiten wil nemen heeft dat gewoon tijd nodig. Ik ben van mening dat we pas iets concreeds kunnen zeggen als we alle vier de seizoenen met Dijksma hebben meegemaakt. Met kleine pasjes mogen we inderdaad al blij zijn. Maar het enen keer heeft ze het over dier/productierechten en de andere keer om de mestgift te verhogen op het land i.v.m. gewasopbrengsten. Volgens mij kunnen we pas na een jaar zeggen hoe ze het tot dan toe gedaan heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.