Wat vind jij ervan?

Gijs
Panellid

Grasland herstel/ondehoud

4


wanneer is het aantrekkelijk om je grasland aan te pakken met zo'n wiedeg combinatie en wat mag het kosten.

Laatste reacties

 • Rub

  volgens mij alleen maar wanneer de ondergrond goed los en vochtig is zodat het graszaadje ook kans krijgt om te kiemen en te wortelen. Afgelopen weken heeft het naar mijn mening dan ook weinig zin gehad. Wellicht wanneer je na de tijd met rol of camebrigde rol bewerkt. Heb zelf de doorzaaimachine van vredo gebruikt, legt het zaadje in de grond en drukt het aan. Nu afwachten of deze de concurrentie met de bestaande graszode aan kan.

 • Wijnand Hogenkamp

  volgens loonbedrijf in wijhe kost het 17,50 per ha bij uitvoeren op meer dan 10 ha. Prijs is exclusief graszaad. Ben je denk ik ook al snel eurootje of 6 per kilo voor kwijt

 • Gijs
  Panellid

  het is idd wel zaak dat je de bovengrond wat vochtig/zacht is zodat er wat in/op blijft liggen. we hebben zelf klei gond die door de droogte behoorlijk hard is.

 • wcvcooten1

  Uit ervaring heeft doorzaaien vroeg in het voorjaar de meeste kans van slagen. Weinig concurrentie van bestaande gras en voldoende vocht voor kiemen van zaad. Vaak is bij een open grasmat een onkruid bespuiting nodig. De juiste docering en keuze van middelen is noodzakelijk om het jonge gras niet te belemmeren. Later tijstip van doorzaaien is met de Vredo de kans van slagen het grootst.

Of registreer je om te kunnen reageren.