Wat vind jij ervan?

Waardse Trading
Bedrijf

Kadaverwagen Waardse Trading

12

Het is één van de meest onpopulaire werkzaamheden op een varkensbedrijf: dode zeugen en mestvarkens uit een hok halen.

Laatste reacties

 • JoepB

  Wij planten ook veel verschillende soorten groenten en ook akkerbouwproducten in combinatie met gps, zowel op de trekker als ook machinebesturing. Wij hebben hier 2 sbg systemen lopen. En ik heb ook met lage snelheden dus 500 en minder weinig last van die slinger/bocht wat jij noemt. Dit is nou met de dynamic die ze gebruiken ipv de waterpas geen probleem meer, en ik denk ook een kwestie van afstellen is. Toen we vorig jaar met gps begonnen werkte dit nog niet zo goed, maar er waren toen ook veel problemen met de dynamic, dit is nou wel allemaal verholpen.

 • SBG

  Hallo Johan, het merk waarmee JoepB rijdt is een SBG Precision Farming systeem met TWIN besturing. TWIN besturing kenmerkt zichzelf door gebruik te maken van 2 gps antennes die elk een werktuig aansturen, bijv. een trekker en plantmachine. Zo kunnen beide machines op de juiste lijn werken. Op elke werktuig heeft een SBG één antenne met een gyroscoop.
  Al onze gps systemen kunnen recht rijden vanaf 36 meter per uur.
  We komen graag een keer langs om meer te vertellen over het sbg gps systeem.

 • henk fledderus

  wij werken tussen de fruitbomen met een trimble syteem met een "ouderwets correctie signal.
  dat heeft af en toe sateliet drift maar dat schijnt in stappen te gaan.
  volgens de dealers is er geen systeem dat betrouwbaar is onder de 1 kilometer per uur ( we wilden dat proberen voor sinasappels plukken ) echter de trimbel werkt prima op 600 meter per uur.
  de bestuuring blijft ingeschakeld ook als je achteruit gaat of stil staat. dit is erg handig om recht te beginnen. ik ontdeg geen bochten na stilstand.
  het nadeel met dit systeem is dat na 15 minuten de trekker "uit veiligheid " volledig naar links stuurt en op de plaats rond blijft rijden, dit in geval de driver in slaap is gevallen.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Dus je moet heel simpel zorgen dat de minimale afstand ter linkerzijde tot een kanaal of iets dergelijks de draaicirkel is

 • henk fledderus

  nou in de ploemp is in 1 keer wakker ...
  tussen onze booompjes gaf het nog al wat ellende.
  deze functie is volgens de geleerden niet uit te schakelen

 • flevopioneer

  moet je je scherm in diagnose stand zetten dan gaat die gewoon door en stuurt die niet naar links of naar rechts. of je tikt gewoon een keer op het scherm wanneer je een waarschuiwing krijgt of de bestuder nog wakker is.

 • flevopioneer

  ik werk met trimble. wij hebben een klant die appels en peren bomen plant. die werken met een fmx scherm met rtk met basis station met een autopilot systeem met een potmeter op de voor as dit is nodig als je onder de 1 km per uur rijd. ze rijden ongeveer 300m per uur en ondervinden daar geen klachten bij. ook na het stil staan en weer verder rijden bijlf die recht.

 • mac.hendrickx

  Als je op lage snelheden wil gaan rijden dan geef ik je een tip mee. Neem geen John Deere GPS, want die kunnen niet onder de 500 m/h rijden.

 • mac.hendrickx

  Trimble werkt prima onder lage snelheden en zo te horen SBG ook.

 • Louis Nagel

  Beste Johan 71,
  Als importeur vanAg Leader / AutoFarm kunnen we wat je suggereert bevestigen. De gepatenteerde dubbele ParaDyme antenne werkt nauwkeurig vanaf 80m/uur. Door deze dubbele antenne is al bij stilstand en dus ook bij lage snelheid de voertuigrichting bekend. Hierdoor kan het systeem beter en eerder corrigeren. Het systeem is geschikt voor vrijwel elke machine.
  Mocht u verdere vragen hebben, contacteer ons of een van onze dealers, te vinden op de dealer locator op onze website.

 • Sibinga

  Weet iemand hoe je een stuuradapter van een electromotor van Trimble EZ Pilot passend kunt maken op de stuursplines van een Fiat 180-90?

 • Broederijbrok

  Wie schrijft dit stukje? 4x MESTVARKEN(S) en in de laatse regel staat VLEESVARKENS.
  Sorry dit kan echt niet meer anno 2013

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.