Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Ineens veel vraag naar rupsen

3


Er is een paar dagen erg veel regen ontvangen en de rupswielen (tracks) zijn niet aan te slepen om maishakselaars gaande te houden. Zuidberg in Ens schijnt in rap tempo door zijn voorraad universele rupsen heen te geraken en maakt lange dagen om rupsen boor bepaalde hakselaars op specificatie te leveren..
Logisch aan de ene kant, de mais moet er hoe dan ook af.

Tegelijk kun je ook afvragen of een slagvaardig loonbedrijf eigenlijk al niet een stel rupsen had moeten hebben staan, Voor nood of om structureel in te zetten op kritische gronden. het weer wordt in ieder geval wisselvalliger.

Loonwerkklanten daartegenover zouden zich kunnen afvragen of ze meer willen betalen voor een voorziening die de bodem spaart en hem voor de langere termijn productief houdt.

Laatste reacties

 • jjmvanleeuwen

  De hakselaar blijft wel rijden op grote wielen met een drukwisselsysteem. De silagewagen staat wel snel vast, aangedreven wielen blijven wel rijden, maar vernaggelen de hele bodemstructuur. Rupsdumpers is de oplossing!

 • Jan Zonderland

  Mais zaaien die op tijd rijp is en hakselen in September ipv November.


  Beetje minder opbrengst, veel minder ellende/kosten.

 • henk fledderus

  ik denk dat de loonwerkers ook niet voor de lol een setje rupsen in de hoek van de schuur zetten en deze investering zo lang mogelijk uitstellen.Of registreer je om te kunnen reageren.