Wat vind jij ervan?

CRV
Bedrijf

Ovalert, er zit meer in dan u denkt

14


Waar anderen vooral stappen tellen, gaat Ovalert een stap verder. Ovalert biedt u namelijk verrassend meer controle en informatie en managet de volledige vruchtbaarheidscyclus van uw veestapel. En dat levert op!

Ontzorging van het gehele vruchtbaarheidsmanagement
Integratie met dienstverlening, stieradvies en VeeManager
Besparing op arbeidstijd
Detecteert moeilijke of niet-zichtbare tochtexpressie én verminderde activiteit
Nieuw: Sperma InclusiefVruchtbaarheid onder druk
Koevruchtbaarheid is een belangrijk aspect in de rundveehouderij. Veel veehouders trachten immers in hun bedrijfsvoering de vruchtbaarheidsresultaten van hun dieren te verbeteren, niet alleen door de tussenkalftijd te verkorten, maar ook door het aantal inseminaties per dracht terug te voeren. Het waarnemen van een tochtig dier is hierbij een belangrijke, maar ook meteen een lastige taak. Bovendien worden de rundveebedrijven elk jaar gemiddeld groter in omvang, waardoor de veehouder minder tijd per individueel dier heeft. Ook laten de dieren de staande tocht vaak minder duidelijk zien.

Wat is Ovalert?Ovalert verbetert de vruchtbaarheidscijfers van uw koeien, zoals de tussenkalftijd en het inseminatiegetal. Het biedt u een compleet overzicht van wat er met uw veestapel gebeurt van verhoogde activiteit tot en met inseminatie door uzelf of de experts van CRV. U kunt Ovalert zorgeloos aanschaffen: het is voorzien is van de gebruikelijke kwaliteit en service van CRV en wordt uitsluitend door CRV aangeboden.

Nieuw: Sperma Inclusief
Sperma Inclusief biedt u de mogelijkheid een abonnement per koe per maand af te sluiten. Voor u betekent dit duidelijk meer overzicht in de kosten die u maakt en de zekerheid van de beste CRV-stier voor uw koeien. Ook dat is Ovalert: niet stilstaan maar vooruitdenken.

[View:http://www.youtube.com/watch?v=0cHOhXACt34:550:0]

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.Laatste reacties

 • onderwater

  val er al te maaien dan ? bij ons nog niet of het moet met een maaiboot

 • beeldman
  Panellid

  Hier is al veel gemaaid, alleen de bui van donderdagavond heeft vele lage percelen/stukken onbegaanbaar gemaakt. Vandaag zou het kunnen, maar de voorspelling voor dinsdag en woensdag hè.....

 • Melkey

  Hier in het oosten van Friesland op de klei is het plan is om woensdagavond te beginnen met maaien.

 • Roozen

  Vanmorgen 19 ha ingekuild, afgelopen vrijdagavond laten maaien, alles gemaaid enkele kleine stukjes waren eigenlijk te nat totaal 200m2 op het totaal.
  Loonwerker moet vandaag 200 ha verwerken.

 • ter draefs

  Hier bij ons(belgie) is het nat.
  Water staat nog op de velden.
  Zouden graag maaien, mogen ook geen slagen maken.
  moeten later weer maaien op dezelfde percelen.

 • donderdag 24 mei Graslanddemo in Lokeren (B.)
  ook daar is het momenteel nog aan de natte kant
  er zal worden gedemonstreerd op een (zware) eerste snede
  www.graslanddemo.be

 • jstut

  Ook hier in de buurt zijn de percelen, waar niet te veel schade wordt gereden nu in gekuil. Maar met het weer dat er nu voor dinsdag wordt opgegeven zal het deze week voor de te natte percelen, deze week geen kans meer zijn om hier zonder schade gras te maaien, laat staan in te kuilen. Ik heb in een eerdere discussie over het filmtje van Barenburg, over wanneer gras maaien, al het jaar 1983 aangehaald. Zo erg als toe is het nog niet maar het gaat langzaam wel die kant op in sommige streken. Voor de collega`s akkerbouwers was het droge voorjaar, gunstig voor de werkzaamheden. Dit was in 1983 niet het geval. Hier in de buurt staat bij enkele collega`s die er boven op hebben gezetten om toch hun moment te pakken de mais er uit. Aangrenzende percelen waar van de eigenaar niet goed hebben opgelet, kunnen beter eerst het onkruid dood laten spuiten. Deze percelen liggen er nu al lekker groen bij. Per streek zijn er dus grote verschillen maar ook per perceel in de zelfde streek zijn de verschillen grote.Je zult er dit jaar boven op moeten zitten wil je alles optijd gezaaid en geoogst willen hebben als veehouder. Ik zag overgens vandaag in de polder hier, toen wij op de dijk bij het jongvee gingen kijken de tarwe in het vlaggeblad komen. dus de aar komt er aan. Ik heb dit op zijn vroegst ooit eens op 6 mei gezien.
  Rendement uit eigen voer, Jaap Stut

 • kremer

  Ik ga volgende week maaien
  Hoop dat ik meer zon in het gras krijg dan de boeren die zaterdag hebben gemaaid.

 • Tuunterboer

  Afgelopen vrijdag 20 ha. gemaaid en laten maaien, vanmorgen om 7 uur begonnen de loonwerker te hakselen, 11 uur zat het aan de bult. volgende week nog bijna 30 ha. dus hoop op goed weer.

 • Gerd-Jan

  Wij hebben alles gemaaid, zat aardig suiker in. En goede opbrengst.

 • jstut

  Ha, vandaag heeft het zoveel geregend dat het wel zeer hard moet gaan drogen om de rest van het gras te kunnen maaien zonder rupsvoertuig. Tijdens het stalwerk vanmorgen hagelde en regende het zo hard en sloeg de bliksem in op het robot. Tjonge wat een klap. Dit robot blijkt zeer goed beveiligd te zijn want na het vernieuwen van de hoofdzekeringen en het weer aan zetten van de aardlekzekeringen kregen wij de boel toch weer snel op gestarte. Toe alles weer draaide en wij buiten kwamen zagen wij dat de klok in de kerktoren, van de kerk tegenover de boerderij meer problemen van de inslag over had gehouden, deze klok was om 11.05 stil blijven staan. Ik heb al eerder naar het jaar 1983 verwezen in andere reacties. Het begin er steeds meer op te lijken. Het gras ligt plat en het land zal nu maar langzaam drogen. Voordat deze hoeveelheden water zijn weggezakt in de grond zal het nog meer dan een week gaan duren voordat er op de lager gelegen percelen genoeg draagkracht is. Of er genoeg gras staat is nu niet meer van belang. Ook lang-of kort- maaien en is er wel genoeg prik zijn nu in eens van geen overwegingen meer. Wanneer kunnen wij er aan is de nieuwe discurssie.
  Het rendement uit eigen voer wordt nu echt een uitdaging. Jaap stut

 • Gerd-Jan

  @ Jaap stut
  Overdrijf je nou niet een beetje? wij zitten zelf op zandgrond. Ik ken er genoeg die op veen of klei zitten die hebben kunnen maaien. Voor ons was het voorjaar juist wat aan de droge kant. Sommige stukken hebben we beregend. Vorig zomer/herfst was voor ons wel een probleem. Hebben wel 15 hoekjes en blokjes laten staan toen omdat we er niet op konden komen.

 • JackS
  Panellid

  Dat klinkt toch wel een beetje raar gert-jan. Vorig jaar in de zomer niet alles kunnen maaien en dit voorjaar al beregend !!
  Hier in brabant heeft het vandaag weer erg veel geregend. De plaatselijke loonwerker heeft dan ook afgelopen nacht de hele nacht doorgewerkt om zoveel mogelijk gras in te kuilen. ( goed gedaan jongens !!)

 • Gerd-Jan

  Dat wat we beregend hadden was vorig jaar in het najaar na de mais weer ingezaaid. Vandaag hier een millimeter of 15 geregend. Maar we kunnen nu met mesten nog makkelijk het land op.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.