Wat vind jij ervan?

Eerste apps voor boeren en teeltadviseurs

1


AppsforFarming lanceert eerste apps voor boeren en teeltadviseurs!

Het gebruik van high-tech apparatuur is voor de boer niet vreemd. Naast computers of het GPS systeem op de tractor gaat de boer meer en meer gebruik maken van de smartphone. Recent onderzoek wees uit dat 27 % van de boeren en tuinders reeds een smartphone gebruikt daarnaast gaf 68% aan in de nabije toekomst een smartphone te gaan kopen*. Om de mogelijkheden van smartphone goed te benutten zijn goede apps onmisbaar. AppsforFarming speelt in op deze ontwikkelingen en lanceert deze week 2 apps voor de agrarische sector, de GrowerApp en de CropAdvisorApp.
AppsforFarming is een nieuw bedrijf gevestigd in Middenmeer. We bestaan uit een team met professionele softwareontwikkelaars maar nog belangrijker we hebben meer dan 25 jaar ervaring in de agrarische automatisering. Deze kennis en ervaring stelt ons in staat om in korte tijd slimme, praktische en gebruiksvriendelijke apps te ontwikkelen.

GrowerApp
De Growerapp is ontwikkelt voor telers om alle werkzaamheden eenvoudig en snel registeren op hun smartphone. De GrowerApp is geschikt voor akkerbouwers, tuinders, veehouders, fruittelers, voor alle telers en alle gewassen. De slimme app beschikt over een actuele lijst met gewasbeschermingsmiddelen om fouten te voorkomen. Naast het registeren kan de teler ook adviezen ontvangen in de GrowerApp van hun eigen teeltadviseur. Dit is een enorme efficiency slag voor zowel teler als adviseur. De GrowerApp is gratis te downloaden voor iOS (iphone/ipad)en Android

CropAdvisorApp
De CropAdvisorApp is gemaakt voor teeltadviseurs en teelbegeleiders. In de CropAdvisorApp kan een teeltadviseur meekijken in de perceelsgegevens van hun klanten zodat ze hen niet meer hoeft lastig te vallen met de vraag “wat heeft u vorige week gespoten, bemest, etc” Dit levert een grote tijdswinst op. Daarnaast kan de teeltadviseur zijn telers direct en snel adviezen geven met de CropAdvisorApp. Deze adviezen komen binnen op de GrowerApp en kunnen direct worden overgenomen als registratie. Een slimme en efficiënte connectie tussen adviseur en teler dus! De CropAdvisorApp is te gebruiken met iOS(iphone/ipad) en Android. Het eerste bedrijf, Mol Agrocom uit Oude Tonge, is reeds gestart met AppsforFarming en is erg enthousiast over de mogelijkheden!

In de nabije toekomst heeft AppsforFarming nog enkele praktische apps op de ontwikkel wensenlijst staan. AppsforFarming ontwikkelt naast eigen apps ook apps voor andere partijen, heeft u dus een goed idee voor een app laat het ons weten en wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

“Manage your farm better with AppsforFarming!”

Met vriendelijke groet,
het AppsforFarming team

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.