Wat vind jij ervan?

Nieuwe stalventilatoren van ebm-papst

3


Goed boeren met de nieuwe stalventilatoren van ebm-papst.


Energie efficiënte ventilatoren worden steeds belangrijker in de agrarische sector. Aangedreven door wettelijke eisen en stijgende energie kosten, heeft deze markt steeds meer behoefte aan nieuwe energie efficiënte oplossingen. Om aan deze trend tegemoet te komen, introduceert ebm-papst nieuwe series axiaal ventilatoren, voorzien van de energie besparende EC technologie.De ventilatoren zijn verkrijgbaar in een diameter vanaf 500 mm helemaal tot aan een diameter van 1250 mm. Dit is gelijk aan een lucht prestatie tot aan 58.000 m³/h. De ventilatoren zijn ontwikkeld voor o.a. stallen, agrarische applicaties (broed en voed apparatuur), kassen voor de tuinbouw en voedsel opslag. De ventilatoren zijn extra beschermd in vergelijking met onze conventionele ventilatoren door o.a. een as, schroeven en bevestigingsmiddelen van RVS, de electronica op de printplaat is extra beschermd en de HyBlade bladen (kunststof) worden gedragen door gecoat aluminium.
In vergelijking met de voorgaande AC ventilatoren, kan met de EC technologie tot aan 70% energie bespaart worden.De bijbehorende brochure van de stalventilatoren is inmiddels gepubliceerd. Deze kunt u bestellen via het e-mail adres: verkoop@ebmpapst.nl, maar u kunt de brochure ook downloaden op onze website.
Met onze GreenTech EC technologie heeft ebm-papst stalventilatoren kunnen ontwikkelen die het milieu beschermen, maar die onze klanten ook geld besparen. Ook hier is wederom sprake van een typische win-win situatie zoals ebm-papst ze graag aan u aanbiedt.Yvon van Beuningen
Marketing & Communicatie Tel.: 0492 502 961 Fax: 0492 502950 Yvon.van.beuningen@nl.ebmpapst.com http://twitter.com/ebmpapstBenelux http://facebook.com/ebmpapstFANS
www.ebmpapst.
Met onze GreenTech EC technologie heeft ebm-papst stalventilatoren kunnen ontwikkelen die het milieu beschermen, maar die onze klanten ook geld besparen. Ook hier is wederom sprake van een typische win-win situatie zoals ebm-papst ze graag aan u aanbiedt.

Laatste reacties

 • IlseV

  Ik denk dat het vooral ook een weerstand verhaal is, een gezonde *** koe slaat de vliegen van zich af. Ook is er meer weerstand tegen ziekten. Daarnaast kan er juist bij die bedrijven waar de voeradviseur komt, wel heel veel aandacht worden besteed aan ventilatie en frisse lucht in de stal en melkstal. Dit is per regio ook verschillend hoeveel aandacht men aan huisvesting geeft. Hoeveel van die boeren doen aan onbeperkt of beperkt weiden? Kunnen de koeien naar binnen wanneer ze willen en zijn er in de stal ventilatoren? Knutten houden niet van wind en ventilatie. Dus is het binnen houden van koeien(mits er voldoende stalruimte beschikbaar is) met ventilatie en open zijkanten en nok de beste manier om de knut buiten de deur te houden. In de zomer gaan alle koeien in de stront liggen en/of op de meest koudste plaats/beschutte plek in de wei staan, hier is de knut van harte welkom om de koeien te besmetten. Zorg voor ventilatie en een beschutte plek.
  Op de vraag; denkt u dat met specifieke mineralen de huid van een koe zo sterk wordt dat een aanval van de knut wordt afgewend? Zeg ik nee, een gezonde *** koe houdt zichzelf schoon en fris en zit niet onder de stront wat vliegen aantrekt. Het wel of niet krijgen van het Schmallenberg virus heeft zeker met de voeding/weerstand te maken. Maar niet alle bedrijven laten elk dood geboren kalf testen of het virus de boosdoender is. Houd hier rekening mee.

 • Gerd-Jan

  De beste meneer komt ook bij ons. Wij hebben er nog niets van gemerkt. Alleen vorig najaar begaven een paar holsteins het zo ineens. Achteraf denken we dat het daar van komt.

 • Anne-Marie van der Linde

  De verschijnselen van het Schmallenbergvirus zijn niet zo duidelijk geweest dan bij andere runderziektes. Het is afgelopen najaar al door Nederlandse en Duitse dierenartsen gesignaleerd dat er weinig aan een koe te merken was en dat ze achteraf gezien toch besmet was, bv door verwerpen of aangetaste kalveren. En niet elke mini-dip in de productie merken we op. Wat als dat nu net op het zelfde moment is als bijvoorbeeld tochtigheid, kleine rantsoenverandering of iets dergelijks? Denk dat goede voeding de weerstand wel degelijk verhoogd maar nooit kan voorkomen dat een koe besmet wordt met een virus. Hooguit de uiting van de besmetting verminderd, en dan is het goed mogelijk dat je van Schmallenberg uiteindelijk maar weinig merkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.