Wat vind jij ervan?

Gratis abonnement heeft meer toegevoegde waarde

50


Plotsklaps worden we geconcfronteerd met abonnementskosten voor boerderij.nl. Het valt mij op dat de artikelen/reportages beduidend minder gelezen worden en dat de reakties of discussies n.a.v. deze reportages/artikelen ook veel minder tot de verbeelding spreken....Jammer!

Gratis lezen en reageren verhoogt het bezoekgehalte en heeft zeker méér toegevoegde waarde!

Laatste reacties

 • J@gertje

  Helemaal mee eens Sjaak, als ik hiervoor moet gaan betalen ga ik er hier mee stoppen.


  Jammer.

 • w.schouten

  Van uit mijn achtergrond, architecten-adviesbureau, heb ik altijd met veel interesse boerderij.nl gevolgd. Veel interessante artikelen over o.a. stallenbouw trokken mijn aandacht en leverde de nodige inspiratie op. Ik vind het dan ook erg jammer dat deze vorm van informatie duur betaald moet gaan worden. Graag zou ik zien dat een en ander op een minder kostbare manier toegankelijk blijft. Graag aandacht hiervoor.

 • HermanJ

  Op het bedrijf waar ik werk hebben we ook een boerderijwinkel waar we zelf gemaakte worst en kaas verkopen en soms ook complete gerechten, afhankelijk van het seizoen. De klant mag altijd proeven van ons, met als resultaat dat hij juist die worst of die kaas koopt. Jawel, koopt. Want als wij alles weggeven wat we maken hoeven we geen bedrijf te runnen, dan worden we hobbyboer. Wij snappen Boerderij wel. Alleen hebben ze ons wel heel lang gratis laten proeven. Ja, en dan rope je misschien wel wat gezeur over je af. Maar gelukkig ben ik al jaren trouw lid van de Boerderij en maakt het voor mij allemaal niet zoveel uit.

 • Markvniel

  Ook ik verbaasde me vandaag in eens over de abbonements kosten die ik kreeg te zien! Lees nu al ruim een jaar de boerderij Nieuwsbrief, maar hier is van te voren niets over verteld. Vriend van mij heeft een boerderij en vind het dus leuk om artikellen te lezen en zo te volgen wat er gebeurt. Betalen zou ik er eventueel wel iets voor willen maar geen €240,- op jaar basis. Het blad boeit mij totaal niet maar hier kon ik net wat interessante artikellen er uit halen. Snap net zoals HermanJ hier boven dat ze hun geld ergens vandaan moeten halen, maar dit is echt geld klopperij. Wens ze veel succes in de toekomst en denk dat ze hun bezoekers aantallen op de site gigantische terug zullen zien lopen!


  Zet dan een betaling tegen over bepaalde artikellen, direct afrekenen en laat dingen als Tractorfan en foto reportage's van boerderijen dan gratis. Zo hou je binding met je achterban.

  Nieuwsbrief inmiddels ook opgezegd.

 • Jan stoter

  Wat een onzin om hier voor moeten te betalen , ik stop

 • bluepowers

  Kom op reed business, als dit de manier om burgers bij het boerenleven te betrekken...


  De bedoeling van internet is dat het open, toegankelijk en voor iedereen is.

 • Sjaak

  Snap het wel....Waarschijnlijk ziet men bij Reedbusiness abonnementskosten voor de site als een oplossing voor té weinig inkomsten. Echter, men kan het uitgeven van vakbladen niet vergelijken met het onderhouden van een site. Een vakblad is periodiek en na uitgave al weer verouderd, waardoor de waarde snel afneemt. Een site is kontinu in beweging en wordt zelfs al lezende gevormd, immers op deze site kan men reageren en discussiëren, dat is toegevoegde waarde! Verder vond ik het vakblad Boerderij al veel te duur, voor hetgeen het mij te bieden had. Las het altijd selectief, als ik al tijd had om te lezen..;) Voor de site geldt hetzelfde, het is echter vooral de interactie die voor mij meerwaarde heeft. Wil daar ook graag een steentje aan bijdragen...:)

 • sybrenm1

  Jammer. Ik ga dit bedrag niet betalen, sinds ik in het buitenland woon, want ik heb al abonnementen op plaatselijke bladen. Een jaar geleden is de Boerderij site veranderd en toen werd er al gezegd dat er abonnements kosten zouden komen, maar deze kwamen niet, toen dacht ik dat men er van afzag vanwege de vele kritische reacties. Het nieuws is wel via andere sites te vinden, maar de foto reportages en blogs ga ik wel missen.

 • BD

  jammer, las dagelijks de voor mij interessante artikelen en fotoreportages uit de nieuwsbrief, daarmee bleef ik een beetje op de hoogte van de agrarische sector, maar om hier nu €240,00 per jaar voor te moeten betalen?

 • Alle

  ik vind de site van de boerderij altijd erg interesant en heb het zelfs als startpagina maar als we er nu voor moeten betalen ga ik wel naar een andere site

 • J@gertje

  Ik heb hier altijd met plezier gelezen en soms een reactie gegeven.


  Ik wil Boerderij.nl hiervoor bedanken en wens ze ook de komende tijd veel succes.


  Groet,


  J@gertje

 • mbogomaji

  Ook van mij in Kazakhstan de hartelijke groeten aan Boerderij: Euro 240 voor af en toe even vluchtig lezen wat interesseert is mij ook teveel. Nieuwsbrief afgezegd. Jammer, maar begrijp het wel.

 • Sjaak

  Nou, het maakt behoorlijk wat reakties los! Laat ik de discussie eens een andere wending geven door constructief mee te gaan denken....:)


  Bij vakbladen en nieuwsbladen geldt dat de nieuwswaarde ná het uitkomen vrij snel verdwenen is met als gevolg dat men het blad voor niets kan verkrijgen. Natuurlijk geldt dat ook voor de artikelen op het internet. Misschien is het een optie, dat de niet-abonnees het artikel/reportage toch kunnen bekijken na een bepaalde periode, wanneer het eigenlijk geen nieuws meer is. Zij kunnen dan evengoed reageren/discussiëren, wat ongetwijfeld een positieve invloed heeft op het bezoekgehalte.


  Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie reakties, en de redaktie hoeft zich ook niet te schromen om haar visie duidelijk te maken...:)

 • juul loeffen

  Ben lid van zlto, kan daar naast geen abonnement betalen om op jullie site te komen en voor mij belangrijke gegevens in te zien. Jullie blad is volgens mij beter dan de nieuwe oogst, het bevat meer gegevens die van belang zijn voor mij.Ik mis nu al elke dag jullie nieuws.Bedankt voor al het nieuws uit het verleden.


  met vriendelijke groet, Juul • geartoon

  Ik ben student en voor mij is 240 euro per jaar gewoon te duur. Gelukkig zijn er nog voldoende gratis alternatieven voorhanden:


  http://www.boerenbusiness.nl/


  en voor de varkenssector (waar ik in geinteresseerd ben):


  http://www.pigbusiness.nl/

 • Coanma

  Ik las de site graag uit algemene interesse, daar kan ik geen 240,- voor betalen. Als het nu ging om bijvoorbeeld 30,- per jaar dan was het veel laagdrempeliger geweest. Helaas dus.

 • Mcvr84

  De bezoekersaantallen zullen sterk teruglopen, omdat een hoop mensen, waaronder ook studenten zoals ik, de abbonementskosten niet kunnen betalen. Ik vraag me af de extra abbonements inkomsten de misgelopen inkomsten van de advertenties compenseren, aangezien advertenties alleen iets opleveren als er hoge bezoekersaantallen zijn.....


  Daarnaast zijn er genoeg actualiteiten sites die wel gratis toegankelijk zijn, waarbij je je kan afvragen wat boerderij.nl dan niet goed doet ten opzichte van deze sites (nos.nl, nu.nl, etc).


  Jammer deze beslissing!

 • GERIE

  Vind het heel jammer ben nu 65 jaar en je wordt overal op gekort nou gaan ze hier ook al beginnen. Je wil zo graag op de hoogte blijven en van de AOW en een klein pensioentje kan zoiets niet meer betalen schandaliggggg.

 • Alette

  De meeste vragen worden op deze pagina beantwoord. Hier wordt ook duidelijk waarom Boerderij voor deze optie heeft gekozen. http://www.boerderij.nl/Boerderijnl-exclusief-voor-abonnees/  Daarnaast biedt boerderij voor de internetabonnementen niet alleen het actuele nieuws aan. Als lid kun je namelijk ook het magazine digitaal lezen. Het is dus niet zo dat je alleen 240 euro betaalt voor het laatste nieuws.

 • pieterdejong

  Het valt mij op dat als je deze site regelmatig bezoekt het blad niet echt veel toegevoegde waarde heeft , zou eerder het blad niet meer willen ontvangen dan het stoppen met lezen van een website maar 240 voor een site is ook veel te veel. Dat kan een commercieele slimmerik veel beter.


  Wordt trouwens gestoord van die pop-up reclame voor mais etc. , als ik veehouder was kregen mijn koeien geen mais meer van KWS te vreten. • sjipkop

  Met veel plezier dagelijks even de artiekelen gelezen.Ook Theo Galema zijn reportages vond ik altijd mooi.

  Ik lees nu ander nieuws site's en verwijder Boerderij uit het rijtje van de favorieten.

  Boerderij, bedankt en sterkte na dit "wijze" besluit

 • Joseph,de man

  Massaal Protesteren via email bij de redactie,maar ook bij de adverteerders,vooral diegene waar je klant van bent.


  240,- euro is veel te duur, is altijd nog 500,- gulden 10,- gulden per week, 2 gulden per dag,


  DIT IS OPLICHTERIJ

 • Sjaak

  @Alette...Tof, dat je reageert!


  Het valt mij op, dat er helemaal niet zo veel vragen zijn. De meeste reakties bestaan uit het uiten van ongenoegen en onbegrip. De reden waarom ik deze discussie heb geopend, is van geheel andere aard. Ben er sterk van overtuigd, dat een gratis abonnement, zeker met reageermogelijkheid, meer toegevoegde waarde heeft voor deze site, dan alleen betaald abonnement. Wat ik eigenlijk probeer over te brengen, is het gedachtegoed van Community Farming. Mensen kunnen ipv. betalen ook een prestatie leveren, dat is tegenwoordig best wel trendy én duurzaam...:)


  Het zou toch prachtig zijn als ik dat weet te bereiken bij de grootste agrarische familie van Nederland, Boerderij.nl...?!

 • bpf1sf

  Ik als niet agrarier sluit mij volledig aan bij het gros van bovenstaande reacties.


  Het gevraagde bedrag is veel te hoog om een site te kunnen bezoeken en als dit zo hoog blijft simpelweg niet waard. bij een lager bedrag ( bijvoorbeeld 5 eur per maand) was het dat voor mij wel geweest.

 • Bison

  Sjaak ,..ben het 100 % mee eens.


  Ik sluit me overigens aan bij de meeste bovenstaande reacties.Als Hollandse boer wonende Canada was Boerderij.nl meer een op de hoogte blijven van de agrarische toestand in Holland en sociaal contact dan anything else.


  Ik heb ook geen animo om daar een paar honderd Euro voor neer te tellen., 25 Euro per jaar zou nog uitkunnen.


  Boerderij.nl maakt hun geld aan de adverteerders, om dan de bezoekers van deze website ook nog financieel uit te kleden is gewoon hebzucht,.. of het is het willen hebben van een besloten club op het internet.


  Good job Boerderij.nl,...keep it up...mij zul je niet meer zien met deze prijzen. • Jan Zonderland

  Ik sluit me aan bij de meeste reageerders hierboven.


  Wat ik echter nog erger vind dat ik, als regelmatige producent van fotoreportages en blogs, mijn eigen foto's en blogs niet eens meer kan terug zien op de site en ook niet meer kan reageren op reacties of vragen.


  En dit terwijl al die blogs en reportages voor niets aangeboden worden aan boerderij.nl


  Erg jammer dat men deze weg is ingeslagen maar volgens mij is de site ten dode opgeschreven.

 • Sjaak

  @Jan Zonderland


  Dat is inderdaad vrij bizar, dat je je eigen bijdrage nog eens niet kunt volgen... Ga eens kijken op http://www.boerenbusiness.nl, daar heb je nog volop mogelijkheden. Veel nieuws wat daar verschijnt is vergelijkbaar met boerderij.nl.


  Of het echt zo slecht gaat met boerderij.nl, daar heb ik geen zicht op. Wat me wel opvalt zijn de toenemende storende advertenties en het aantal reakties blijft opvallend achter...


  Verder valt het me op, dat de redaktie weinig reageert in deze discussie en ik vraag me af waarom http://www.boerenbusiness.nl wél betere faciliteiten kan bieden dan boerderij.nl?

 • Beheerder
  Redactie

  @ Jan Zonderland
  Het is belangrijk dat je als auteur kunt zien hoe je artikelen op de site staan en dat je zelf kunt reageren als er op jouw artikel gereageerd wordt. Daarom hebben bloggers weldegelijk toegang tot Boerderij.nl! Mogelijk is er iets misgegaan bij het verzenden van je wachtwoord. Ik zorg dat je je inlog en wachtwoord vandaag nog per mail ontvangt.

 • vario

  te duur voor een paar minuutjes per dag te surfen

 • Popejopie

  Nieuws kost geld, dus iedereen moet dat maar voor zichzelf uitmaken of het dat waard is of niet. Waar ik me wel aan stoor als Boerderij abonnee, zijn dan de vele hinderlijke popup reclames, waarmee deze nieuwsbrief gevuld is. Eenmaal betalen lijkt me genoeg, daarna wil ik rustig kunnen lezen. Dus Boerderij, doe er eens wat aan.

 • minasblunders1

  Ik begin zo langzamerhand wel te snappen waarom de redactie niet reageert, Sjaak. Ik betaal al enkele jaren voor die site en kom er nu *** achter dat anderen al die tijd gratis van dezelfde diensten gebruik konden maken. Dit geld gaat wel terugkomen, dat snappen jullie. En dat abonnement zeg ik bij dezen op.

 • minasblunders1

  Zijn er trouwens meer mensen die op deze manier door Boerderij/AgD belazerd zijn?

 • Hans Sudfryslan

  Na jaren de boerderij met veel genoegen gelezen te hebben en de digitale versie , waar ik ook zo nu en dan mee deed met discussie hier op hoe pittig dan ook heb ik de abonnement dit jaar opgezegd omdat we gaan verhuizen naar Frankrijk om daar opnieuw te gaan ondernemen . We wensen iedereen veel goeds toe en misschien komen jullie mij ooit ergens tegen op een andere web . Groeten van uit Sudfryslan en straks uit Bretagne

 • kwak

  reacties lijken me duidelijk


  de boerderij staat als icoon voor de sector hier in nederland. laatste jaren stond er over het algemeen zeer veel veeehouderij in het blad. daar heb ik niks op tegen maar als akkerbouwer geloof ik het vee wel een keer ik lees het blad dus ook niet meer. dat alles tegenwoordig betaald moet worden zelfs op internet is gewoon een doodsteek voor zichzelf. ik zeg nu het abonement compleet op

 • FIEN

  Als Belgische melkvee akkerbouwer heb ik veel artikels gelezen op boerderij.Maar zoals velen zeggen om er nu grof geld voor gaan te betalen, mogen ze van mij alles houden.Ik ben zelf ook al enkele jaren geabonneerd op AGRIPRESS.BE , wat me ook veel informatie oplevert, en waarbij ik voor +- 72€ abbonnementsgeld ,1500 artikels kan lezen, dit komt ongeveer overeen met 1 jaar.


  Vriendelijke groeten aan geldkloppend BOERDERIJ.NL • utkennet

  Vele jaren dagelijks de site bezocht naast mijn abonnemend van het weekblad (30 jaar).We verkassen nu naar andere sites .Dit werkt niet


  Boerderij gegroet!

 • Joseph,de man

  Dit werkt inderdaad niet


  Abbonnement ook maar meteen opgezegd.


  Ze hebben nooit genoeg. • w.schouten

  Ik ben blij dat boerderij.nl weer toegankelijk is. Hartelijk dank!

 • Markvniel

  Hoi W.schouten,

  Boerderij.nl weer open? Niks van te merken!

  Ze hebben zelfs niet het fatsoen om te reageren op mails. Abbonees belangrijk voor boerderij, volgens mij niet! Denk dat ze het best zonder inkomsten kunnen blijkbaar

 • Beheerder
  Redactie

  @ Markvniel
  Het zou niet moeten dat mails onbeantwoord blijven. Ik neem contact met je op om meer te weten te komen over de vraag die nog open staat.


  @ het onderwerp toegang:
  Iedereen kan op Boerderij.nl artikelen lezen! Voor niet-abonnees is het aantal berichten echter niet meer onbeperkt. Abonnees betalen ervoor: dus zij krijgen niet alleen hun blad in de bus, maar ook online hebben zij meer privileges. Zij kunnen bijvoorbeeld wel alle artikelen lezen en ook hebben zij toegang tot de toepassingen in Boerderij op Maat.


  Lees er meer over op:
  http://www.boerderij.nl/Boerderijnl-exclusief-voor-abonnees/

 • Martin Oldenhof

  Ben zelf abonee op het vakblad de boerderij voor bet volle bedrag, maar als ik dat zou moeten betalen voor een digitaleversie zou het mij ook te veel zijn. Iets in de maat van €100 per jaar voor een digitale versie zou genoeg moeten zijn. Stuk goedkoper dan nu en hopelijk ook meer NL veehouders uit het buitenland die dan blijven lezen en ook reageren op artikelen en op connect, maakt de digitale versie nog intresanter.

 • Beheerder
  Redactie

  Dank voor de aanvullingen Martin. Goed dat je een volledig abonnement hebt. Jij hebt dan ook volledig toegang tot alle (nieuwe) dingen die we ontwikkelen.


  Even om misverstanden te voorkomen: het digitale abonnement (waarbij je naast toegang tot de site ook het magazine digitaal kunt raadplegen) is goedkoper dan een abonnement waarbij je daarnaast ook de gedrukte versie in de brievenbus ontvangt. Dat geldt zowel voor boeren in het buitenland als in Nederland.


  En reageren op Boerderij Connect is mogelijk voor iedereen. Zowel abonnees als niet-abonnees hebben gratis toegang tot dit onderdeel van de website. Dus iedereen kan mee doen.

 • Martin Oldenhof

  Beheerder bedankt voor de reactie op mijn opmerking. Misschien kunnen jullie op connect de prijzen vermelden voor de andere abbonement opties. Wat ik lees is er wel vraag nar.

 • Beheerder
  Redactie

  Dank voor de tip Martin. Voor iedereen die hier meer over wil weten: deze informatie staat op deze pagina op Boerderij.nl:
  http://www.boerderij.nl/abonnementen/

 • Sjaak

  Het is weer zover....
  Boerderij.nl boycot de niet-abonnees. Heeft waarschijnlijk niets te maken met de Russische boycot, maar het is ook geen tegemoetkoming in deze crisis...

  Enfin, lees bovenstaande reakties nog eens rustig door voor het belang van een gratis abonnement!

  Hopelijk keert het besef weder...

 • J@gertje

  Tja, ik heb het ook door.
  Boerderij.nl mag mijn account wel opheffen.
  Dit is de nieuwe vorm van transparantie van boer naar de buitenwereld.
  Jammer, maar ik maak mij er niet druk om.
  Ga mijn tijd aan belangrijker dingen besteden, en voor actueel agrarisch nieuws ga ik verder wel naar nieuwe oogst.nl

  Allemaal de groeten en het allerbeste.


  Groet,
  J@gertje

 • Alle

  Het is niet te geloven doen ze het weer. Ze hebben ook helemaal niets geleerd van de vorige keer. Ga nu ook echt niet lid worden van de boerderij.
  nu hebben ze weer een lezer minder op de site zullen de adventeerdes ook blij mee zijn.

 • Belgique

  Betalen om een website te bezoeken? Gekker kan het niet worden.

  Als ik de telegraaf.nl bezoek, moet ik dan ook een jaarabbonement nemen? Als ieder blad zo'n werkwijze erop na houdt dan blijft er geen geld meer over voor de huur en de overige vaste lasten.

  Wil de Boerderij zich dan onderscheiden van de rest ? Of is het pure hoogmoed? En dat in tijden dat internet niet meer weg te denken is ...

  Ik ga op zoek naar een gratis alternatief (Melkvee.nl, veeteelt.nl, etc ...)

  Bedankt voor de mooie reportages, die 10 euro per maand heb ik er echt niet voor over.


 • Burnetti

  Jammer, maar ga niet betalen voor een openbare website wanneer dezelfde info op NieuweOogst.nl gratis voorbij komt. Transparantie is niet belangrijk genoeg.
  Jammer want de stal in Wichmond en het varkensboerenverzet gaan me aan het hart.


  Succes allemaal.

 • Sjaak

  Een goed alternatief, zo niet beter, voor Boerderij.nl is Boerenbusiness.nl.... uitvoerige nieuwsberichten, reportages, forumdiscussies, marktberichten en zelfs een eigen marktplaats.

  Bovendien beseft en waardeert men hier wél de toegevoegde waarde van gratis lezen en reageren!

  Het is nooit te laat om te leren....;)

Laad alle reacties (46)

Of registreer je om te kunnen reageren.