Wat vind jij ervan?

Ontwikkel de Makerwaard.

3


Waarom maken wij de markerwaard niet droog ??

Waarom doet Nederland niet dat waar zij goed in is en altijd was nieuwe grondwinning. ??

In deze moeilijke tijden zou men met het droog maken van de Markerwaard een hele berg werk kunnen creëren dus veel banen. Men maakt nieuwe ruimte voor de landbouw de trekker van de economie ja de motor van ons land. Onze boeren dragen met 65 % bij aan onze economie en dit wordt nog meer als de gasfles van ons land leeg is. Geeft de agrarische wereld de mensen van niet *** maar poetsen de ruimte die nodig is om onze voorsprong te vergroten. Wij lossen in een klap alle problemen duurzaam op. Er is Nieuw land dat ruimte geeft aan nieuwe technologieën, ideeën en duurzame voedsel productie ruimte voor het oude land waar men denk overlast te hebben van de landbouw. Nu bedenken wij allerlei dingen om de goede grondstoffen, die onze dieren uitscheiden bij de productie van vlees en melk, ja deze duren spaarzame grondstoffen die zeer nuttig zijn in de kringloop en heel veel waarden hebben voor onze landbouw gewassen. Nee deze nuttige grondstoffen maken wij export geschikt zodat deze duurzame grondstoffen naar landen gaan die daar mee goedkoop voedsel kunnen produceren en deze de concurrenten worden op onze export markten.

Mijn opa vertelde vroeger al,als je je buurman weg wilt hebben moet je ieder jaar veel geld geven voor zijn mesthoop de houdt het boeren daar van zelf op. Maar nee, wij verkopen het voor een habbekrats en onze grond verschraald. Met het droog maken van deze polder krijgen wij ruimt voor natuur op het oude land, omdat daar voor is ruimte te maken door verplaatsing. Ruimte voor mest en Landbouw ontwikkeling. Er zal nieuwe natuur in het Nieuwe land komen een mooie aanvulling voor onze Oostwaarderplassen een mooiere aansluiting is er niet te bedenken. Veel duurzamer kan het niet. Er zijn natuurlijk ook nadelen te bedenken, men zegt dat de watersport ruimte moet hebben. Oké deze kleine groep watersport genieters zeggen dat zij tussen de 3 en 4 miljard bruto bijdragen aan de economie maar hoeveel is daar van aan de Markerwaard toe te schrijven??.Verder is het Markermeer 70.000 ha groot, als wij daar nu voor wegen waterberging, water huishouding, wegen en natuur enz. eens 20.000 ha voor gebruiken. Blijft er voor de overheid nog 50.000 ha super goede landbouw grond over voor de verkoop. Laten wij voor het gemak zeggen dat deze grond 70.000 euro per ha op brengt. Dat is toch een aardige bijdragen voor de politieke partijen om weer veel ruzie te kunnen maken over de besteding van deze gelden. Let op hier moeten nog eerste even de kosten van de aanleg af. Maar toch kunnen wij allemaal te vrede zijn en de Nederlandse economie krijgt een geweldige Boest opwaarts.

Wie is er voor, wat is er op
tegen ?.

Stroop de mouwen op en aan de
gang zou ik zeggen.

De oude plannen liggen
vermoedelijk nog in de kast.Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  De grond van de uitgegraven voormalige Hedwigpolder kan men daar mooi in kwijt

 • jstut

  Ha Gerrit, het idee is niet echt aangekomen. Het moet toch een idee zijn waar andere ook hun gedachte over laten gaan. Ik had niet op veel bijval gerekend maar heelmaal geen reatie is buiten jou op merking heel weinig. Mogelijk kan iemand van de redactie hier eens een artikel aanwijden .

 • marc47

  Boeren zijn moe geredeneerd, moe gestreden, het geld gaat eerst naar ecoducten en geitenwollensokken ... Pas als er honger komt veranderd dat. Ik geef dat 2 decennia.

Of registreer je om te kunnen reageren.