Wat vind jij ervan?

Barenbrug
Bedrijf

SoilCover, snelste grasgroenbemester en vanggewas voor late inzaai in de stoppel

5

Grasgroenbemester SoilCover is specifiek ontwikkeld voor late inzaai na de maisoogst, maar ook na andere hoofdteelten. Late inzaai vraagt om rassen met een snelle kieming en vestiging bij lage bodemtemperaturen. Door de vlotte kieming en de snelle gewasontwikkeling garandeert SoilCover een optimale vastlegging van mineralen. Bovendien produceert SoilCover in zeer korte tijd veel organische stof en verbetert de structuur van de grond. Indien gewenst kan er in het voorjaar een vroege eerste snede geoogst worden.

Laatste reacties

 • Anton

  Het grote voordeel is dat de ccm aangezuurd is en dat het daardoor een positief effect op de darmflora, ten 2e het is op dit moment iets minder duur dan andere grondstoffen.
  Nadeel is dat het inkuilen en uitkuilen wel wat tijd kost dus eigenlijk geld kost en voor de opslag en voermachine ook een investering nodig is.

 • Henk Theeuwes

  Het voordeel is dat CCM aangezuurd is, gezonder varken geeft en 0,5 % minder uitval
  maar het is niet nodig grote investeringen te maken , Theeuwes Mengvoeders verwerkt al meer dan 15 jaar natte korrelmais in het varkensvoer

 • IlseV

  Anton, voer je dit ook aan je koeien? Zo niet, waarom niet? Voor varkens is inderdaad het positieve effect in de darmen zichtbaar door het aanzuren van CCM.

 • Alette

  Anton, hier ben ik ook wel benieuwd naar :)

 • Anton

  Wij voeren het inderdaad ook aan de koeien, om het zetmeel gehalte in het basisrandsoen bij te sturen. Vooral van de nieuwmelkte groep ong. tot 120dagen in lactatie.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.