Wat vind jij ervan?

Dairy Solutions
Bedrijf

Rabobank stimuleert CoPulsation

7


Mooi artikel in 'Dichterbij', het blad van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Mts Brugging realiseert een behoorlijke verbetering van de uiergezondheid met CoPulsation. De aanschaf hiervan werd gestimuleerd door de Rabobank middels een bijdrage uit Het Stimuleringsfonds. De Rabobank toont hiermee aan dat ze haar veehouders wil helpen bij het realiseren van een optimale bedrijfsvoering!

Klik hier om het gehele artikel te lezen

Laatste reacties

 • Dijk64

  Ik gebruik het sinds sept 2012 alleen bij het jongvee voldoet super,kan blind insemineren,ook wat betreft de voeding voldoet het aan de verwachting.(ik melk de koeien met een lely A4 robot en gebruik daarbij ook de herkauw en activiteitsmeting wat gekoppeld is aan de robot))

 • Dijks

  Het is handig om het op je mobiel af te lezen en we zijn ook tevreden. Wat wel een punt is dat de aanschaf prijzig is. Op dit moment hebben 30 koeien een sensoor in. Als ze eenmaal drachtig zijn dan blijft het rustig met de sensoor. Tenzij een dier ziek wordt dan wordt het ook aangegeven. We zijn hier tevreden over.

 • skusters1

  Ik heb de sensoren al sinds januari 2012 en ik zou ze niet meer willen missen. Ik heb ze bij alle 110 koeien in. Insemineer er ongeveer blind op. Zit zelden een foutmelding tussen. Verder haalt hij veel eruit op het gebied van gezondheid. Een koe met melkziekte zie je vrij snel, lebmaag, uieronsteking, ijzer en nog veel meer. Op dit moment is de voedingsmodule weer uitgebreid. Het verloop rondom afkalven en droogzetten is zo goed in de gaten te houden en op koppelniveau. Verder is het makkelijk dat je een attentie krijgt via een app op je telefoon, tochtige koe geeft hij al aan voor dat ze aan het springen is, zodat je tijdig in de stal kan kijken.

 • Stratego Slimlicht

  Skusters, eigenlijk ben ik wel benieuwd of je hierbij ook gebruik maakt van de 16/8 licht donker in de stal. En of het lichtniveau boven de 180 lx in de donkere periuode uitkomt.
  graag zie ik je reactie tegemoet

 • skusters1

  Stragego Slimlicht, we hebben lampen van agrilight met een schemerschakelaar ertussen en een tijdklok. Als het goed is komt het licht boven de 180 lx maar ik heb niet gemeten op wat voor lux niveau de schemerschakelaar werkt.

 • jan1

  Beste Stratego Slimlicht, Als je ledverlichting hebt, zul je die 180 lux bijna niet meten. En Skusters1 heeft er van die dure lampen in hangen, maar die gaat ie vast niet vervangen door energiezuinige. al zou je die snel terug verdienen. Een Agrilight gaat al aardig richting de 500 watt als je een 400 watt lamp hebt.

 • Alette

  Ik stel voor dat we voor de discussie met betrekking tot het licht een nieuwe discussie aanmaken. Dan houden we dit onderwerp schoon om over de chip te praten. Alvast bedankt voor de medewerking!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.