Wat vind jij ervan?

Martijn Knuivers
Redactie

Potato Europe een flop?

3


Woensdag en donderdag 11 en 12 september werd in Emmeloord (Fl.) het aardappelevent Potato Europe georganiseerd. Voorafgaand aan de beurs had het 40 mm geregend. Woensdag was een mooie beursdag, met rooidemo. Wel werden de kopakkers, waarop de stortbakken en hallenvullers stonden, compleet aan gort gereden. 's Nachts regende het weer 8 mm. De organisatie DLG besloot daarop op donderdag de rooidemo af te gelasten. De moderne rooiers zouden nog wel kunnen rooien, maar het afvoeren van de aardappelen zou niet meer lukken. Het was te glibberen om de kippers recht voor de stortbakken te krijgen. De veiligheid van de bezoekers zou in het geding komen. Het gerucht gaat echter dat de eigenaar van de grond het niet meer wilde hebben.
De rooierfabrikanten noemen het een blamage van de organisatie. Deze zou niet ingespeeld hebben op slechtere weeromstandigheden. Als het voorafgaand aan de beurs de uitrit van de vrachtwagens verbreed zou hebben en rijplaten voor de stortbakken hebben gelegd, had donderdag gewoon gerooid kunnen worden.
De Nederlandse aardappelsector presenteerde zich met deze beurs aan de gehele wereld. Er waren veel internationale bezoekers. Niet alleen uit de ons omringende landen, maar ook uit Afrika, het Midden Oosten en Azië. Volgens de fabrikanten was deze Potato Europe-editie een afgang voor Nederland als aardappelland.

Laatste reacties

 • Bijl

  Tja, er valt natuurlijk altijd wat voor te zeggen.
  Allereerst is de eigenaar van de kavel geen normale boer, maar behoord de kavel tot de landbouwschool (staatseigendom?).
  Daarnaast is regen natuurlijk altijd een factor die behoord tot overmacht.

 • cthijssen

  Ik vond het woensdag een geslaagde dag.

 • agri2

  Door het slechte weer hadden we in ieder geval dit keer wel tijd om te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.