Wat vind jij ervan?

schadeverzekeringen onzin of niet?

2De oogsttijd brengt veel hectiek met zich mee. De risico's dat er iets fout gaat is dan het grootst. Is dat ook de periode dat er extra aandacht is voor schadeverzekeringen. Is het machinepark voldoende verzekerd? Voldoet de brandverzekering nog? Is de aansprakelijkheid goed geregeld? Wat is wel en wat niet van belang voor u als ondernemer? Is verzekeren jammer van het geld of hoogst noodzakelijk?

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Jammer of noodzakelijk. Mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering heb ik enkele jaren geleden opgezegd. Om uit de kosten te komen zou je jaarlijks bijna 5 maanden plat moeten. De andere verzekeringen geven als totaal wel een aardig bedrag, maar ieder voor zich zijn het postjes waar je een bepaald risico niet voor kunt lopen

  • PinC Agro / Peter Post

    Eigenlijk zou je vóór de drukke oogstijd eens tijd moeten nemen om de risico's te inventariseren die de oogsttijd met zich mee brent. Op basis van een risicoinventarisatie kan je dan kiezen om risíco's te verminderen met preventie, risico's te accepteren en om bepaalde risico's af te wentelen op een verzekeraar. Zo kom je uiteindelijk in de situatie dat je alleen verzekerd bent voor de risico's die je niet kan en wil dragen. En dat door preventie de oogsttijd zonder ingrijpende incidenten verloopt. Dat geeft rust. Peter Post (PinC Agro / Achmea)

Of registreer je om te kunnen reageren.