Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Ronde balen los op de platte wagen

3


Afgelopen zaterdag tussen tussen Doesbug en Achter-Drempt reden er weer twee: trekkers met vrachtwagenaanhangers erachter met de ronde balen los er op. helemaal tot aan het uiterste achterrandje geladen.
De achterste van de twee spannen had ook nog enkele balen boven op de eerste laag liggen. Geen touw, geen spanbanden.
Je kunt denken,die vallen er toch niet af, maar als je ziet hoe voorzichtig die achterste de rotonde bij het pannenkoekenhuis nam - en hoe nodig dat was - dan kun je er maar beter niet aan denken wat er gebeurt als hij een slinger had moeten maken.
Nog afgezien van de boete die je oploopt als je gesnapt wordt door de politie.

Laatste reacties

 • jstut

  Nee je zal er maar met je auto achter rijden. Een boet nee. Een rijweg verbot voor ombetaalde tijd. Er kunnen mensen mee verongelijken. Hoe lomp kun je zijn als je zo over de weg gaat.

 • marjanschaftenaar

  Ik heb vorig jaar nog bijna de auto in de prak gereden op een grote vierkante baal. Reed op een landweggetje in het donker lag er ineens een grote vierkante baal midden op de weg. Auto ervoor alarmlichten aan en de wei ingelopen waar de loonwerker balen aan het persen was. Bij het indraaien van het perceel was de baal die op een ander perceel geperst was uit de machine gevallen. Er zat nog geen plastic omheen dus was ook nog eens bijna niet te zien. Gelukkig was de beste man erg geschrokken en zal hij het in het vervolg wel beter controleren.

 • Alette

  De politie is inmiddels wel weer flink aan het controleren. Zijn nu in de gemeente Zuidhorn elf bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor teveel stro op de wagen.
  Ik snap de gedachte 'ach nog even die 5 pakjes erbij, het is maar een paar kilometer en dan zijn we klaar' wel, maar als ik de wagens voorbij zie rijden dan zet ik er toch mijn vraagtekens bij. Toegeven: Ik ben nog geen wagens tegengekomen waar de balen los lagen. Misschien toch een stukje bewustwording?

Of registreer je om te kunnen reageren.