Wat vind jij ervan?

Acht procent Nederlandse melkveehouders heeft zonnepanelen

3


Meldde Solar Magazine vorig maand dat uit cijfers van AgriDirect blijkt dat op 7,4 procent van de akkerbouwbedrijven zonnepanelen aanwezig zijn, blijkt nu dat bijna acht procent van de Nederlandse melkveehouders zonnepanelen op het bedrijf heeft. De komende jaren neemt het aantal melkveebedrijven met zonnepanelen bovendien fors toe; 18,7 procent van de melkveehouders heeft plannen om te investeren in zonnepanelen. Dit blijkt uit een telefonische inventarisatie van agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect. Tijdens de RundveeScanner worden Nederlandse melkveehouders benaderd met vragen over hun bedrijfsactiviteiten, de toekomstplannen en hun investeringsplannen. Ruim 8.100 melkveehouders met minimaal vijftig koeien beantwoordden eveneens vragen over het gebruik van alternatieve energie op het bedrijf. Het percentage investeringsplannen ligt het hoogst bij melkveebedrijven met meer dan honderd koeien. In deze groep overweegt 19,6 procent een investering in zonnepanelen. In Nederland ligt het gebruik van zonnepanelen in de melkveehouderij nog aanmerkelijk lager dan in Duitsland. Daar beschikt 48,1 procent van de bedrijven met meer dan vijftig melkkoeien al over zonnepanelen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

  • vincent.blokhuis

    Wilt u dit medium niet gebruiken om er gratis en goedkoop reclame op te maken. Agrarische ondernemers doorzien dit heel makkelijk als eenzijdig en weinig betrouwbaar.

  • frank.donkers

    Dit valt niet onder reclame: dit ontzorgingsconcept trekt veel aandacht in de markt omdat de behoefte blijkbaar erg groot is. Waar vraag en aanbod samen komen spreek ik over marktwerking en niet over reclame: daar hebben we advertenties voor!

  • rooieroza

    Als dit geen zielige vorm van reclame is dan weet ik het niet meer !!!! Wat ben ik blij dat wij geen Kingspan sandwichpanelen op het dak hebben ! Als de panelen net zo goedkoop zijn als deze aanfluiting zal de kwaliteit er dan ook naar zijn ?

Of registreer je om te kunnen reageren.