Wat vind jij ervan?

VDL Agrotech
Bedrijf

Voergootsysteen Matrix voor hanen

0


Speciaal hanenvoersysteem zorgt voor rust en overzicht in de stal
VDL Agrotech heeft speciaal voor hanen een nieuw voersysteem “Matrix”ontwikkeld. Dit voersysteem is leverbaar vanaf januari 2012.


Zij aan zij gelijktijdig eten
De in hoogte verstelbare voergoot wordt over de gehele lengte gevuld met voerporties door middel van een buis met spiraal die in een voergoot ligt. Deze buis zorgt ook voor het afsluiten van de voergoot. De lange vlakke bodem van de voergoot zorgt ervoor dat de hanen langere tijd nodig hebben om het voer op te nemen en gelijktijdig kunnen eten. Dit creëert rust in de stal.
Vervolgens wordt de voergoot met behulp van een elektrische lier naar beneden gebracht zodat de hanen allen gelijktijdig kunnen eten. Elke haan heeft genoeg ruimte om te eten aan de goot (circa 20 cm).


Meer overzicht in de stal
Bijkomend voordeel is dat de boer meer overzicht heeft. Hanen houden een betere uniformiteit, zijn beter te controleren en te selecteren. Ook neemt het Matrix voersysteem in de stal minder plaats in dan de gangbare panvoerlijnen.


Centrale bediening
Een handbediende lier dient voor de hoogteverstelling en een elektrische lier zorgt voor het automatisch zakken van de goot tijdens het voeren en het terug naar boven lieren voor de afvulling van het voer.Over VDL Agrotech
VDL Agrotech (onderdeel van VDL Groep) is al ruim 40 jaar een vooraanstaande leverancier van systemen voor de intensieve pluimvee- en varkenshouderij. De jarenlange ervaringen wereldwijd, vindt men terug in het uitgebreide productenpakket, aangepast aan de eisen van de moderne intensieve veehouderij. Het productenpakket omvat o.a. voersystemen, drinksystemen, klimaatcontrole systemen, verwarming en koeling en ook complete prefab stallen. Een bijzondere specialiteit van VDL Agrotech is het engineeren, leveren en uitvoeren van turnkey projecten . VDL Agrotech levert en bouwt wereldwijd complete projecten, van gedetailleerde engineering tot en met opbouw en installatie van het project.

Een goede service, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. De projecten worden ge-engineered en gebouwd om te voldoen aan de lokale omstandigheden en de specifieke wensen van de klant. De prefab stallen, ontworpen op basis van een op maat gemaakte staalconstructie die op locatie wordt opgebouwd, wordt afgewerkt met sandwichpanelen of metalen beplating met glaswol isolatie. De opbouw van de projecten gebeurt veelal onder de supervisie van VDL Agrotech specialisten die zorg dragen voor een correcte opbouw en installatie van de geleverde materialen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met een lokale groep van technici om de opbouw van het project zo efficiënt en goed mogelijk te laten verlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.