Wat vind jij ervan?

Phytonext
Bedrijf

Phytonext introduceert baanbrekende extractiemethode

3


Phytonext heeft, met steun van TOP B.V., een nieuwe technologie ontwikkeld die hoogwaardige stoffen uit planten kan winnen. Bijzonder aan deze extractietechnologie is dat de stoffen onder milde omstandigheden worden gewonnen. Daardoor kunnen ook zeer gevoelige stoffen worden gewonnen die bij reguliere extractiemethoden worden afgebroken. Inmiddels is een pilot-opstelling beschikbaar voor bedrijven om de technologie te testen.Planten bevatten een keur aan stoffen die interessant zijn voor voedingsmiddelenproducenten, farmaceutische bedrijven en cosmetische bedrijven. Zo bevatten ze bijvoorbeeld anti-oxidanten die helpen bij het gezond houden van het lichaam. Omdat sommige stoffen erg interessant, maar ook erg kwetsbaar zijn en omdat ze een complexe samenstelling hebben, was het tot voor kort niet mogelijk om op een economisch interessante manier de stoffen te winnen en te verwerken in producten.

Scala aan mogelijkheden
Phytonext heeft echter een extractiemethode ontwikkeld waarmee deze stoffen wel gewonnen kunnen worden. Jordi Jongbloed, business development manager van Phytonext: ‘Met onze technologie kun je je heel precies richten op de gewenste stoffen. Omdat we onder milde omstandigheden werken, kunnen we ook de meest gevoelige stoffen uit de planten winnen. Daarmee wordt er een scala aan mogelijkheden geopend. Denk bijvoorbeeld aan het goedkoper winnen van functionele stoffen of aan het verwaarden van plantaardige zijstromen.’

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.


Laatste reacties

 • janlaurense

  Balans is erg belang rijk.
  Wat wil dat zeggen dat al vroeg alles en iedereen vroeg met anti-stoffen in aanraking moet komen gebeurd dat niet dan het men problemen ONDERVINDEN
  Zo ben ik laatst nog in Australie geweest op een bedrijf die vis kweekt en deze man gebruikt geen middelen voor ziekten bestrijding, omdat hij alles zeer goed in balans heeft, dat wil zeggen temperatuur is precies 28 graden Celsius, en algemeen niet 100 % schoon, maar wel een balans ```klimaat.
  Ik zelf heb jaren gewerkt consultant en onderzoeker in de tuinbouw, en dat doe ik nu nog.
  Door de jaren heb ik gezien dat planten sneller ziek konden worden in een geheel nieuwe kas dan in een kas waar al jaren in geteeld werd.
  In deze kas waren meer schimmels en andere ziekten aanwezig maar er gebeurden niets of niet veel.
  Ook zijn er dieren als die in het begin NIET een bepaalde giftige stof eten ze later dood gaan.
  Ik ben er van overtuigd dat door in het begin NIET al te zuiver moeten werken, maar niet de een keer koud en de andere keer veel warmer, dit zijn gevaarlijke situaties omdat bij alleen in verschillende temperaturen het een organisme sneller groeit dan het andere en daardoor wordt ALLEEN door temperatuur verschillend de BALANS VERBROKEN. DAT IS MAAR EEN FACET

 • jan1

  Een dergelijk artikel zet hopelijk de mensen weer aan het denken. Toch heb ik wel een aantal kritische punten op het artikel.
  Er staat het een en ander over kat-anion balans. Volgens mij heeft dit meer te maken met het voorkomen van melkziekte dan de hoeveelheid biest. De hoeveelheid biest is naar mijn idee meer afhankelijk van het eiwit gehalte van het rantsoen.
  Het enten met rotavac heeft ook een positieve werking op de kwaliteit van de biest.
  Als je snachts in een kwartier een koe wilt melken, de kwaliteit wilt meten en de melk aan het kalf voeren, moet je wel verrekte snel zijn om dit in een kwartier te kunnen.
  De grote van de portie's te verstrekken melk. Daar zijn de meningen nog verdeelt over. In Duitsland heeft men rontgenfoto's gemaakt van kalveren na het verstrekken van melk. Daar uit zou blijken dat er de 1e 5 dagen altijd melk in de andere magen komt en ook rechtstreeks in de darmen. Dus het zou wel eens belangrijk kunnen zijn om de 1e 5 dagen geen ander voer te verstrekken dan water en melk.
  De eerst paar dagen is het wel aan te raden om melk te verstrekken van 40 gr. Later kan de melk verstrekt worden van tussen de 20 en 24 gr. Dan is de melk onbeperkt te verstrekken.
  indien de melk kouder is dan 20 gr. dan gaat een kalf zich beperken in de opname, is de temperatuur hoger dan 24 gr. dan nemen ze te veel melk op. Tussen de 20 en 24 gr. beperken ze zich naar een opname van ongeveer 12 liter melk per dag.
  Een extra mogelijkheid is het aanzuren van da melk, waardoor bacterien minder kans hebben om zich uit te breiden.
  De meeste veeartsen kunnen zelf de bloedmonsters onderzoeken.
  Het vervangen van de rode dikke spenen in de standaard speen emmer door bv. de euro big softy speen heeft ook een positief effect op het zuigreflex.
  De rode spenen moeten op de juiste manier in de emmer aangebracht worden , anders is er kans dat het kalf bijna geen melk binnen krijgt. In het begin zijn ze taai en worden ze wat ouder dan gaan ze lekken.

 • Ceas

  Nederlanders zouden nog veel van Australië kunnen leren.
  Zie onderstaande URL. en doe daar je info op.
  www.nutri-tech.com.au/index.html

Of registreer je om te kunnen reageren.