Wat vind jij ervan?

ReaShure onmisbaar voor verse koeien

1


Met het voeren van ReaShure – pensbestendige choline tijdens de transitieperiode zullen uw koeien een probleemloze start doorlopen. Niet alleen vruchtbaarheidsresultaten worden verbeterd, ook de melkproductie zal met ruim 2kg per koe per dag stijgen.
Dit blijkt uit meest recent onderzoek over de toepassing van choline aan melkkoeien. Met name de transitieperiode, 3 weken vóór en de eerste 3-4 weken na afkalven, is een zeer kwetsbare en risicovolle periode voor melkkoeien. De koe verkeert in deze periode in de zogenoemde negatieve energiebalans, waarbij de toekomstige vruchtbaarheid en prestaties worden bedreigd.Gemiddeld genomen lijdt één op de drie melkkoeien aan (sub)klinische ketose in de eerste vijftig dagen van de lactatie. Hierdoor lopen ze het risico om minder vruchtbaar te worden en lopen de prestaties terug. Alles bij elkaar kan de financiële schade door slepende melkziekte flink in de papieren gaan lopen. Op een bedrijf met 100 koeien kan ketose bijna 28.000 euro per jaar kosten.

Om de transitieperiode goed te doorstaan is het product ReaShure – pensbestendige choline op de markt. Choline beschermt de lever rondom afkalven. Een gezonde lever voorkomt een te groot energieverlies. Hiermee draagt ReaShure bij aan een goede start van de lactatie, waardoor ook problemen zoals (slepende) melkziekte na afkalven minder vaak zal optreden.

Toevoeging van ReaShure tijdens de transitieperiode leidt tot:
- Hogere drogestof opname
- Hogere (vetgecorrigeerde) melkopbrengst
- Minder conditieverlies
- Hoger bevruchtingspercentage na eerste inseminatieCholine werkt echter alleen goed als het beschermd is tegen afbraak door pensmicroben. Deze bescherming is mogelijk door de choline te coaten met een beschermende (vet)laag. Dit zorgt ervoor dat choline de pens ongeschonden passeert en beschikbaar is voor opname in de (dunne) darm.

Heeft u vragen of wilt u meer weten, plaats dan onderstaand uw reactie.

Eén reactie

 • De Maat

  Goede middag,
  ik strooi in mijn stallen sedert een goed jaar met Happy Feet. Dit is een strooisel dat gegarandeerd vrij is van salmonella, schimmels en bacterien. Het wordt gemaakt van tarwestro en is zeer sterk absorberend en makkelijk ventilerend.
  Ik moest er wel mee leren werken, want het is ietsje anders kweken.
  Eenmaal je het gewent bent, en je doet het volgens de voorschriften, werkt het prima. Mijn voetzoolscore is nu gemiddeld 25-30.
  Niet alleen de voetzolen, maar ook de veiligheid van het product, besparing op stookkosten, besparing op medicatie,... zijn zeer merkbaar.
  Zeker het proberen waard!
  Frank
  PS: ik wil gerust eens een fotoreportage maken, en de jongens van FCS (fabrikant van het spul) zetten af en toe iets op YouTube. Kijk onder 'Happy Feet Stropulver'

Of registreer je om te kunnen reageren.