Wat vind jij ervan?

Speekselonderzoek bij varkens

0ResPig
ResPig is het diagnostisch- en monitoringssysteem om ademhalingsziekten op varkensbedrijven structureel aan te pakken. Bloed- en speekselonderzoek en een bedrijfsscan geven inzicht in de risicofactoren op het varkensbedrijf. Zeugen, biggen, vleesvarkens en opfok worden onderzocht op PRRSv, Circo, Influenza, ziekte van Glässer, APP en Mhyo. ResPig wordt gefaciliteerd door MSD Animal Health.
Nu ook speekselonderzoek
Sinds dit voorjaar wordt naast het bloedonderzoek ook een speekselonderzoek uitgevoerd. Net als bij het bloedonderzoek gebeurt dit bij varkens van verschillende leeftijdsgroepen; van biggenopfok tot het einde van de vleesvarkenperiode en van gelt tot zeug. Bij dit speekselonderzoek wordt van een groep dieren naar keuze twee tot vier speekselmonsters genomen. Deze worden onderzocht op de aanwezigheid van kiemen van PRRSv, (inclusief onderscheid Europese/Amerikaanse stammen), Circo, Influenza en Mhyo. Met deze resultaten en die van het bloedonderzoek, beschikken de varkenshouder en de dierenarts over een nauwkeurig beeld van de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Op basis hiervan kunt u samen met uw dierenarts bepalen of en welke behandeling wordt ingezet.
Hoe vraag ik ResPig aan?
Varkenshouders die ResPig op hun bedrijf willen introduceren, kunnen hiervoor contact opnemen met hun dierenarts. Deze zal dan samen met MSD Animal Health ResPig in werking zetten. Mocht u meer informatie willen hebben, of willen zien hoe ResPig in de praktijk werkt, neemt u dan contact op met MSD Animal Health: 0485 587 652 of bezoek http://www.msd-animal-health.nl/respig. Bekijk hier de ResPig video.
U kunt nu dus zelf beslissen van welke groep varkens u speekselmonsters wilt laten onderzoeken? Wat vindt u hiervan?

Of registreer je om te kunnen reageren.