Wat vind jij ervan?

Ademhalingsproblemen monitoren en economische verliezen beperken

3
Gezonde varkens houden met een minimaal antibioticagebruik en een goed bedrijfsresultaat. Het klinkt bijna te mooi voor woorden. Varkensbedrijven worden immers geconfronteerd met ademhalingsproblemen bij hun dieren. Door onderlinge interactie van de ziektes is een oplossing nog al eens ingewikkeld en kostbaar. Om grip te krijgen, heeft MSD Animal Health ResPig ontwikkeld. Alleen al in Nederland wordt dit door meer dan 300 varkenshouders gebruikt. Naar alle tevredenheid.

Wat is ResPig?
ResPig is het diagnostisch- en monitoringssysteem om ademhalingsziekten op varkensbedrijven structureel aan te pakken. Bloed- en speekselonderzoek en een bedrijfsscan geven inzicht in de risicofactoren op het varkensbedrijf. Zeugen, biggen, vleesvarkens en opfok worden onderzocht op PRRSv, Circo, Influenza, ziekte van Glässer, APP en Mhyo.

Audit samen met eigen dierenarts
Samen met de eigen dierenarts wordt de situatie op het varkensbedrijf geïnventariseerd. Hierbij wordt gekeken naar huisvesting, klimaatbeheersing en bedrijfsomgeving. Met de resultaten van het bloedonderzoek en de mogelijke risicofactoren, worden de gezondheid van de dieren en de bedrijfsomstandigheden in kaart gebracht. Hierdoor kan er gericht en efficiënt gewerkt worden aan het verbeteren van de diergezondheid. Te denken valt aan aanpassingen in vaccinaties, biosecurity, veranderingen in huisvesting (overbezetting) en klimaatadviezen.

Meer informatie?
Mocht u meer informatie willen hebben, of willen zien hoe ResPig in de praktijk werkt, bekijk hier de ResPig video. Het aanvragen van ResPig gaat via uw eigen dierenarts. Deze zal dan samen met MSD Animal Health ResPig in werking zetten.
[View:http://www.youtube.com/watch?v=u9R1VCMUWng:550:0]

Download hier wat er meegenomen wordt in de ResPig audit! Wat is uw mening over de audit? Zou dit iets voor uw bedrijf zijn? Laat hier uw reactie achter!

Laatste reacties

 • Piet Piraat

  Ervaring met de Urban U40 wat betreft bevriezen:
  Omdat hij rondpompt bevriest hij niet. De aanvoer van het water hebben wij aangesloten op een rondpomp systeem waar ook het water van de drinkbakken op aangesloten zit. (tot aan de bakken rondpompen). Het laatste stukje aanvoer naar de Urban zit een thermolintverwarmingskabel. Draait nu ruim 4 jaar en is geen enkele keer bevroren geweest.

 • jan1

  Waarom geen gebruik maken van melkbar's. 1 keer per dag of 2 dagen of 3 dagen poedermelk aanmaken en deze verstrekken bij een temp van 20 a 24 graden. 12 liter per dag per kalf en maar laten groeien.

 • LNagro-advies
  Bedrijf

  Een infraroodverwarmingspaneel/straler kan hem voor weinig geld dooi houden bij kritische vorst. Daarnaast kun je hem ook nog gebruiken als terras/veranda verwarmer. Momenteel kijken we ook naar de mogelijkheden om de straler toe te passen als "heilzame"verwarming bij pas geboren / zieke kalveren en zieke koeien. LNAgro

Of registreer je om te kunnen reageren.