Wat vind jij ervan?

Lage inkomsten, hoge voerkosten, wat nu?

2


Stapje voor stapje neemt de druk op de sector toe. De eierprijzen zijn laag, de voerkosten zijn hoog, de druk groeit, de prijs van het vleesvee mag nog wel wat omhoog en het aantal lege stallen neemt toe in afwachting van betere tijden.

Hoe lang kan de druk nog toenemen? Red jij het nog? Waar ligt voor jou de ideale kosten-prijs verhouding?

Laatste reacties

  • jp.bierema

    Heb je een bandrecorder, want als ik begin te typen ben ik nog wel even zoet. En aangezien ik het achter dat scherm weer zat ben nodig ik je bij deze uit om mij een keer te interviewen en kan ik mijn gal spuwen over de inkoopkant van de slachterijen en hun eeuwigdurende manipulatie van de pluimveemarkt.

  • gerrit coppens
    Panellid

    Uiteraard en terecht wordt er vanuit de veehouderij naar de voerkosten gekeken. Die zullen het komende jaar wel dalen. Op mijn graanaffrekening stond gisteren 17,2cent. Dat scheelt toch een cent of 4 - 5 met vorig jaar. Ik heb mijn kostprijs nog niet uitgeteld, maar de marge is smal. Het nadeel is dat een goed jaar voor akkerbouw een slecht jaar veehouderij betekend en andersom. Het probleem ligt bij de politiek. Aan de landbouw worden allerlei eisen gesteld (verbod legbatterij) die kostenverhogend werken terwijl de winkelier/consument wereldwijd kan shoppen om hier producten op tafel te krijgen die op zichzelf goed zijn, maar niet voldoen aan de regeltjes waar de Europese producent aan moeten voldoen

Of registreer je om te kunnen reageren.