Wat vind jij ervan?

OCI Nutri-N App: Optimale stikstof gift

2


OCI Agro introduceert de OCI Nutri-N app. Hiermee kan de boer en adviseur eenvoudig berekenen hoeveel stikstof er nodig is voor een optimale graanopbrengst en/of financieel resultaat. Verder bevat hij veel praktische informatie en tips.
De OCI Nutri-N app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.De berekeningen worden gemaakt door verschillende waarden in te voeren zoals de KAS-prijs, graanprijs en streefopbrengst, waarna de optimale stikstofgift voor een optimale graanopbrengst wordt weergegeven. Deze wordt zowel in zowel tonnen als euro’s weergeven, welke van elkaar kunnen afwijken. De berekeningen zijn gebaseerd op onderzoek van WUR-PPO. De app beschikt verder over handige tips, een calculator voor de totale hoeveelheid te strooien meststoffen en algemene informatie over de producten van OCI Agro. Dit maakt de OCI Nutri-N app handig voor regelmatig gebruik en draagt bij aan een duurzame manier van werken.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

  • horstink

    Er staat een op internet een programma waarmee je de gevolgen voor je eigen bedrijf kunt doorrekenen. www.glbcheck.nl. Nog lang niet alle getallen staan vast, maar de site vermeld dat de uitkomst steeds nauwkeuriger zal worden naarmate er meer duidelijkheid komt en het budget defintief vaststaat.

  • ghlegebeke

    de nieuwe g.l.b word nog wel 2015 heeft de teemanger van D.Rmij gezegt. er zijn 2 opties
    waar men aan mee kan doen (vergroening)optie 1. weiden+mais en overigge+grasland. optie 2grasland+mais+graan (of een andere gewas) kun ju het vee op stal houden .

Of registreer je om te kunnen reageren.