Wat vind jij ervan?

Zorgen over ruwvoederwinning

4


De eerste snede was in veel gevallen laat van het land. Het gras had daarna even de tijd nodig om weer bij te komen en nu is het al weer even droog en blijft het volgens de verwachtingen ook nog wel even droog. Maken jullie je al zorgen of er deze zomer nog genoeg ingekuild kan worden of valt dit nog mee?
Daarnaast, hoe staat bij jullie de mais ervoor?

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Derde snede gras was evenals de eerste twee een mooie snede. Met deze droogte zal het wel even duren voordat er een vierde komt. We zijn de laatste paar dagen erop uit getrokken en we hebben veel mais gezien die duidelijk verlegen zat om water. Maar voor mijn graan mag dit weer nog wel een dag of 10 aanhouden. Mijn gerst heeft nog een groenig aanzicht van boven. Triticale is verder, maar ook daar moeten we nog een week geduld hebben voordat we aan combinen denken

 • Martin Oldenhof

  Hier staat de maïs er redelijk voor, de eerste tekenen van de droogte zijn wel te zien, maar er is ondertussen regen voorspeld (buien / hagel / onweer) dus rustig afwachten. De 2e snede gras is er mooi af gekomen en met de voorspelde regen zal de groei ook wel weer terug keren, dus tot op heden nog geen klagen.

 • japke33

  1e snede is mooi en droog van het land gekomen. 2e snede was nog beter. maar als ik zie dat veel boeren al voeren van de 1e snede van dit jaar, dan gaat het snel met het voer. Wij hebben gelukkig nog genoeg zitten van vorig jaar. Dus bij ons geen problemen met voertekort.

 • marjanschaftenaar

  Hoe staat het nu met de graskuil? Ik hoor hele verschillende berichten, van voldoende tot een eerste snede die al bijna op is.

Of registreer je om te kunnen reageren.