Wat vind jij ervan?

Nedap
Bedrijf

Nedap Kraamstal Voeren

15


Deze toepassing stelt de zeugenhouder in staat dieren, in de tijdelijke individuele huisvesting van de kraamstal, automatisch te voorzien van de juiste voerdosering. Op basis van individuele fysieke kenmerken als lactatie, worpnummer, aantal biggen en werpdatum worden de zeugen verzorgt naar individuele behoefte. Om de voeropname te optimaliseren doseert de Nedap Kraamstal Voeren regelmatig in kleine porties, verdeeld over de dag en afgestemd op het aantal zogende biggen.Met dit nieuwe systeem stelt Nedap de zeugenhouder in staat niet alleen in de dragende zeugenstal, maar nu ook in de kraamstal de conditie, resultaten en het dierenwelzijn van zijn dieren te waarborgen. En dat op een efficiënte en arbeidsbesparende manier.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • japke33

  ik hoop dat het injecteren in 2014 niet verplicht wordt. Zodat ik gewoon met mijn eigen giertank kan blijven rijden, zonder weer een dure investering te hoeven doen. We weten allemaal wel dat het injecteren schadelijk is voor het bodemleven en dus ook voor de opbrengst van onze grond. Jammer dat ze dat in Brussel maar niet willen snappen.

 • pietbongers

  Hallo Japke waar woon jij? hier is het toch verplicht ,op uitzondering van enkele boeren die aan tonen dat ze andere mest cq beter voer spoor hebben waar door er minder ammoniak de lucht in gaat. wel mooi dat je schrijf we weten allemaal ,en dat is dus niet zo ,de grote som van boeren doen dit omdat er geen keus is ,je bent gewoon in overtreding als je niet injecteert.
  Maar goed in de telegraaf krant van laatste week kun je lezen dat ze in wgeningen op universieteit het onderling ook niet eens zijn er er komen steeds meer berichten dat bovengronds zeker niet slechter is voor milieu en ook de gezondheid van plant beter is .
  De verplichting zou dan ook ten onjuiste zijn op gelegdzijn .
  Het stikstof beleid zal zo,n vaart niet lopen dat kunnen we wel vangen uit lucht ,het grote probleem zal de fosfaat zijn ,we voeren natuurlijk veel in om al onze dieren te voeren ,zeg maar uit heel de wereld en vervolgens wil ieder de mest zo kort mogelijk in de buurt kwijt dat zal wel keer vast lopen .

 • Maïsadour Semences
  Bedrijf

  Injecteren is schadelijk voor de totale biodiversiteit van de bodem. Zelfs planten wortels lijden eronder en sterven af! Gevolg een dode bodem!!! Dat is direct verlies aan groeipotentie van de graszode en dus opbrengst derving. Brussel verplicht injecteren niet. In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en meer landen wordt gewoon bovengronds (drijf)mest uitgereden. De discussie heeft dus niet zo zeer met Brussel te maken als wel met de invulling die Nederland aan de regelgeving uit Brussel geeft. Ammoniak en alle andere schadelijke gassen die we met injecteren in de bodem brengen, plus de apparatuur waarmee we dit doen en dus de daardoor ontstane bodemverdichting en de top opbrengsten die we moeten halen, trekken een heel zware wissel op de bodemvruchtbaarheid. Met goede mestkwaliteit, hoe je die ook wilt bereiken, kom je verder. Als mest kan verteren, werkt deze mest, onder juiste omstandigheden en met minder volume per keer, bij uitrijden positief op de ontwikkeling van bodemleven. Wat aangepast moet worden is de heel erg eenzijdige aandacht voor puur technische ingrepen om ammoniak emissie te verminderen en meer aandacht voor andere manieren van emissie beperking zoals mogelijk is door stimuleren van micro organismen die zorgen voor een goede vertering van mest en de stikstof in organische vorm binden. Die vorm raak je niet kwijt als je mest niet rot en is van grote waarde op het land. Uit onderzoek in het Engeland blijkt dat veel grassen, als ze kunnen kiezen tussen minerale en organische stikstof, de opname van de laatste verkiezen boven de eerste vorm. Dus is het in ons aller belang. Minder emissie, meer biodiversiteit in de bodem, en erop, beter voer en hogere opbrengsten.

 • japke33

  @pietbongers, zit in Friesland, op de klei. Hier is het niet verplicht om te injecteren. Wij hebben een sleepvoet die de mest op het land legt. Vaak mengen we wel met water (omdat we anders te weinig mest hebben). Ze zeggen ook wel dat in mest heel veel schadelijke bacterien zitten. Als je de mest injecteert in de bodem, kunnen ze makkelijk overleven. Maar als je de mest op het land legt, kunnen de meeste (schadelijke) bacterien kapot gemaakt worden door de zon. Is dus ook weer een voordeel van bovengronds uitrijden.

 • Peerke1

  Hallo beste mensen,
  Lees ook eens de telegraaf op de financieele pagina van zat 5 jan en donderdag 10 jan en het zal u duidelijk worden dat het Nederlandse mestbeleid al 20 jaar de verkeerde regels aangaande het uitrijden van de mest hanteert. Verder blijkt hieruit dat injecteren zelfs super slecht is voor mens en dier en dat ze er ook ziek van worden, omdat de slechte bacterien in de grond juist overleven. Er zullen waarschijnlijk dan ook nog miljoenen euros aan schade geclaimd worden.

 • meerveld

  ik roep 20 jaar dat injecteren is de pest voor de grond, de mens, de dieren, de planten, het bodemleven en de portemonnee

 • EDGER

  waar kan ik claim indienen voor onze para probleem
  OOO nee dat kan ik vergeten duo spray in oldenhove groningen
  wordt al jaren door een amtenaar tegengehouden op de minesterie
  niet controleerbaar of teveel amtenaren raken hun baan kwijt
  in de grond brengen van mest waar geen zon (uv) bij kan altijd schadelijk

 • EDGER

  injecteren verbieden vergeet het maar

 • opafan

  "Al 20 jaar mestbeleid op onjuiste aannames
  NATUUR EN MILIEU – De Nederlandse meetmethodes voor ammoniakuitstoot van mest blijken niet te deugen. Cijfers waar al twintig jaar beleid en wetgeving op wordt gemaakt, blijken op onjuiste aannames gebaseerd. Dat concluderen onderzoekers Egbert Lantinga en Ciska Nienhuis van Wageningen Universiteit.
  Sinds twintig jaar zijn boeren verplicht om hun mest in de landbouwgrond te injecteren. Dat moest omdat er teveel schadelijke ammoniak in het milieu zou komen. Het paste in het beleid om zure regen terug te dringen.
  De bijdrage aan zure regen door uitgereden mest blijkt nu echter verwaarloosbaar klein. Het jarenlange beleid en wetgeving blijkt volgens de onderzoekers gebaseerd op onjuiste aannames. De grote boosdoeners van zure regen waren volgens hen de industrie en vuile auto’s."
  gekopieerd van:
  www.westerwoldeactueel.nl/.../al-20-jaar-mestbeleid-op-onjuiste-aannames

 • kremer

  Wat bedoel je EDGER met duo spray in oldenhove groningen?

 • info104

  Het is wel erg als na 20 jaar we tot de conclusie komen dat wij als boeren de schuld hebben gekregen van de grootste vervuiler te zijn en nu door nieuwe onderzoeken het niet waar is wat ons al die tijd voor de voeten is gegooid, zowel de zure regen en de amoniakemisie zelfs van 74% naar 24% wordt gemeten, ik noem dit een gerechtelijke dwaling waarvoor we zeker een financiele tegemoetkoming dienen te ontvangen van 1 euro per m3 , dit heeft het ons extra gekost, zo kan een ieder voor zichzelf wel berekenen wat zijn schadevergoeding wezen moet en dan nog de persoonlijke schade die we als boer (die met de nek werd aangekeken als grote vervuiler) waar rektificatiegeld voor nodig is. WE worden nog rijk, de NVV heeft immers het proces ook gewonnen,die krijgen ook 11 miljoen uitgekeerd. Immers de 2 van Putten welke onterecht vastzaten voor de moord op Christel Ambrosius hebben ook een miljoen ontvangen voor onterechte beschuldigingen, ik voel nu eigenlijk hetzelfde, volgens mij is hier werk aan de winkel voor de beste advocaten .

 • mentink

  Laten ze lekker over nieuw beginnen

 • Alette

  Wellicht nog leuk om na te luisteren vanaf ongeveer 5:20, Frank Verhoeven van Boeren Verstand over dit onderwerp: www.radio1.nl/.../tijd en de blog die hij er over heeft geschreven: www.boerenverstand.org/.../zijn-we-klaar-voor-permanente-oplossingen-voor-een-lang-slepend-conflict-van-boeren-die-hun-mest-bovengronds-willen-uitrijden

 • meerveld

  kassa kassa

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.