Wat vind jij ervan?

Timac Agro
Bedrijf

Physiomax en Physiomag bodemverbeteraars

1


Bodemstructuur, pH en bodemactiviteit verbeteren is mogelijk. Met de direct werkende gekorrelde bodemverbeteraars Physiomax en Physiomag. Met een gift van 300 tot 500 kg/ha wordt direct vanuit de natuurlijke bron calciumcarbonaat bemest met calcium én het verzurende jaareffect hersteld.

Deze bodemverbeteraars zijn intern poreus en hebben een zeer groot contactoppervlak. Hierdoor is de reactiviteit in de bodem snel en hoog en een voorjaarstoepassing mogelijk. Reparatiebekalking met hoge kalkdoseringen in het najaar kennen de negatieve effecten van een overmaat aan calcium op bodemstructuur, uitspoeling en organische stof gehalte. Een kleine voorjaarsgift van een snelwerkende calciumbemesting voorkomt deze negatieve effecten. Physiomax en Physiomag zijn tevens verrijkt met aminopurines, een signaalstof dat een positieve uitwerking heeft op de haarwortelbezetting en dus opname van vocht en voeding.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Eén reactie

  • jaco

    Onze ervaring van vorigge week , was blijf voor lopig van je land .Wij zijn er door gezakt toen we hout gingen halen van de kap.
    Het was er al nat, van voor de voorst periode en nu met al die sneeuw is het niet veel beter geworden.
    Wij starten meestal half Maart, maar hebben dan ook zand grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.