Wat vind jij ervan?

Nut selenium strooien samen met kunstmest?

1


Heeft het veel nut om extra selenium samen met kunstmest te strooien en hoe goed wordt het dan opgenomen?

Eén reactie

 • Speerstra Feed Ingredients BV
  Bedrijf

  Se kan het beste via het voer of mineralen gegeven worden , maar als dit niet gebeurd en er toch een tekort wordt vastgesteld kan men overgaan tot het bemesten met Se. Men kan bij bemesten niet volstaan met 1 gift omdat dan de hoeveelheid Se in het gras toxisch kan worden. Daarnaast heeft de pH waarde van de bodem en de aanwezigheid van andere mineralen (Co, S en P ) ook effect op de opname van Se. Toedienen via het voer is aan te bevelen omdat dit meer zekerheid biedt.
  Het se gehalte in kuil kan erg varieren afhankelijk van de bodem conditie , dit is sterk afhankelijk van de zuurtegraad van de grond en ook zaken zoals regenval maar ook ijzernivo’s
  Het is zo dat er ook wel verschil zit in beschikbaar heid vans elenium voor het dier tussen hooi en evt andere graskuilen en of vers gras .
  Selenium via het voer wordt meestal toegedient via Natrium seleniet ( anorganisch) of via seleniummethionine zoals je vind tin seleniumgist.
  De selnium methionine vorm is d ebeste voor de opname en deze vindt je dan ook meestal in de natuurlijke vorm in graskuil ed en in seleniumgist zijn ook beter opneembaar dan andere selenium soorten

Of registreer je om te kunnen reageren.