Wat vind jij ervan?

Flynth
Bedrijf

Pocket bedrijfsoverdracht

7


Er komt veel kijken bij het verkopen van een onderneming of het overdragen van een bedrijf aan een opvolger binnen de familie. Een overdracht niet binnen één dag geregeld. Voor een goede overdracht is een jarenlange voorbereiding nodig. Zaken waar zowel de scheidende als de aankomende ondernemer volle aandacht aan moeten besteden zijn de fiscale planning, planning van de investeringen, het maken van goede (in-)werkafspraken tussen de scheidende en toekomstige ondernemer, inclusief het geleidelijk overdragen van verantwoordelijkheden.Toegankelijk en vanuit de praktijk
Niet in de minste plaats is de verkoop van een bedrijf – waarin de ondernemer zijn ziel en zaligheid heeft gelegd – een emotioneel proces. Het is vaak moeilijk om tijdens de overdracht emotioneel voldoende afstand te houden en met een zakelijke blik naar het proces te blijven kijken. De in overname & opvolging gespecialiseerde adviseurs en deskundigen van de andere adviesdisciplines die bij bedrijfsoverdrachten betrokken zijn, hebben de vele aspecten vanuit hun praktijkervaringen belicht en dat resulteert in een toegankelijk geschreven pocket.

Nuttig en praktisch
Deze pocket is dit jaar weer geactualiseerd. Daarmee is het boekwerkje voor ondernemers die binnen een decennium het bedrijf willen overdragen een nuttige en praktische leidraad.

Het boekje is verschenen in een versie speciaal voor het MKB en een versie speciaal voor de agrarische sector. Ondernemers kunnen hun gratis exemplaar aanvragen op de website van Flynth.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Anton

  hoe gezonder een big, en hoe beter de groei bij de fokker des te beter het zal presteren bij de mester. dus een fokker met meer biggen per zeug kan dat alleen met ''gezonde'' biggen behalen. Als die ook nog de genetische aanleg hebben om efficient vlees aan te zetten, kan het een succes worden.

 • ketelbinkie

  Ik weet liever hoeveel biggen hij per worp speend.
  Aantal gespeende biggen gemakkelijk beinvloedbaar b.v. terugkomers allemaal opruimen of de speenleeftijd. Zo kun je gemakkelijk naar de 35 toerekenen.

 • marjanschaftenaar

  In het artikel wordt gesproken over 14,1 levend geboren biggen. 8,2% uitval en een worpindex van 2,44%

 • Druenen

  Als je gemiddeld 14,1 levend geboren biggen hebt, dan heb je statistisch gezien ook worpen met 16 biggen. Een extra uitdaging om ook van de overtallige biggen kwaliteits varkens te maken!

 • ketelbinkie

  kijk, das wijze praat.
  Dus hoeveel speent ie dan gem per worp???

 • Bielderman

  14.1 x (100-8.2%) = 12.94 biggen per worp

 • B.Smits

  Aan de hand van de berekening van Bielderman: 12,94 x 2,44= 31,57 dus GEMIDDELD bijna 32 biggen per zeug per jaar.
  Worden dan alle biggen bij de eigen zeug groot gebracht? Of is dit gemiddeld per zeug inclusief het gebruik van pleegzeugen?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.