Wat vind jij ervan?

PipeFeeder krijgt meer kleur

3


Behalve met een zwarte en een groene motorbehuizing is de populaire PipeFeeder-voerdosator voortaan ook verkrijgbaar met een rode en blauwe kap. Producent Hanskamp AgroTech komt daarmee tegemoet aan de wens van veehouder die een PipeFeeder passend bij de kleur van hun melkinstallatie willen hebben.

Voeren in de melkstal wint snel aan populariteit. Reden is dat koeien probleemloos in de stal komen, de melk beter laten schieten en de rust tijdens het melken is gewaarborgd. Veehouders die kiezen voor de PipeFeeder-voerdosator van Hanskamp AgroTech besparen daarnaast ook nog eens krachtvoer; deze dosator verstrekt de koe minimale porties krachtvoer (op 25 gram nauwkeurig). Daarnaast is de dosator muisstil, doordat de brokken van geringe hoogte in de voerbak vallen en de motor in een gesloten behuizing zit.Rood, blauw, groen en zwart
De grotendeels RVS-PipeFeeder was tot voor kort uitsluitend verkrijgbaar met een zwarte of groene motorbehuizing. Daarmee past de RVS-dosator perfect in een GEA Westfalia- en Manus-melkstal. Op speciaal verzoek van veehouders die een rood- of blauwgetinte melkinstallatie hebben, levert Hanskamp AgroTech voortaan ook rode en blauwe motorbehuizingen. Daarmee past de PipeFeeder qua look & feel perfect in een melkstal van Fullwood, Dairymaster, Delaval, Boumatic of bijvoorbeeld SAC.
De gekleurde motorbehuizing is technisch en constructief gezien volledig gelijk aan de zwarte uitvoering. Ook de prijs is identiek.

Nieuw: anti-mors
Nieuw is verder dat de PipeFeeder kan worden uitgerust met DosPrint. De DosPrint anti-mors voerautomaat draait de vijzel na iedere voerbeurt een gedeelte terug, waardoor het beuken tegen de dosator verleden tijd is. Voordeel van installatie van DosPrint op de PipeFeeder is verder dat de standaard relaiskast van de melkmachineleverancier achterwege kan blijven. Een besparing van honderden euro’s.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • wcvcooten1

  Goeie vraag Johan.
  Vreemd dat er geen reactie komt.
  Wellicht enige prikkeling nodig. GLB ? Vrije marktwerking, melkquotum ? Verplichte mest ver/bewerking?

 • Alette

  Gisteren is de Boerderij 'Trends 2013' bij onze lezers op de mat gevallen. Heb jij de trends van 2013 al bekeken? Naar welke trend kijk jij als rundveehouder?  Onderwerpen 2013:
  Voerprijzen blijven hoog
  Na kip de Krulstaart
  Hoe kom ik aan geld
  Export groeit niet vanzelf
  Zoeken naar grond
  Opmars zonnestroom
  Mest blijft hekel punt
  Meer samenwerking
  Minder bedrijfstoeslag
  Techniek stoot door
  Nieuwe merken in beeld
  Snel kleur bekennen
  Centrale rol voor apps
  Meer oudere boeren
  Inspelen op natte oogst

 • Martin Oldenhof

  Als agrarische ondernemer blijf je de markt en zijn bewegingen (trends) volgen voor je eigen bedrijf. Bij ieder ondernemer zullen de trends anders zijn. Voor mij is het toch wel de voerprijzen (krachtvoer), het zoeken naar grond, mest/mestverwerking en wie weet wat het jaar nog verder gaat brengen en wat er belangrijk gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.