Wat vind jij ervan?

Nieuwe mestwet

4


Deze maand wordt de nieuwe mestwet besproken in het kabinet. In juni wordt de wet gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Verplichte mestverwerking is een van de speerpunten hiervan. De ontwikkelingen op dit vlak gaan echter vrij langzaam. Zou het allemaal lukken voor 1 januari 2013? Dan wordt de nieuwe wet van kracht!

Laatste reacties

 • Interessant! Benieuwd wat ze gaan besluiten, wanneer er geen oplossingen voor veehouders voor de hand liggen is het niet haalbaar om wel verplichtingen door te voeren. Wat zijn de mogelijkheden op gebied van mestverwerking voor boeren die niet nieuw gaan bouwen en het op een huidig systeem willen toepassen?

 • heico1

  Ik ben, als pluimveehouder, ook erg benieuwd hoe export beschreven gaat worden in de nieuwe wet.
  1 januari 2013 - verplicht percentage mestverwerking - ik vind het vooralsnog érg vooruitstrevend, dan moet er nog heel wat aangevraagd, vergund, geregeld, gefinancierd en ge- en verbouwd, worden.

 • JeroenNolles

  vanuit het onderwijs ook interessant! Wij willen als CAH Dronten onze studenten graag ervaring op laten doen met mestbewerking en willen dit op onze eigen Schoolboerderij doen. Alleen er zijn nog niet zoveel (bewezen) systemen, alleen mestscheiding fase 1 doen we nu..

 • wildenbeest

  In het buitenland kijkt men als het gaat om mestverwerking en mestbewerking ook naar de de kwaliteit van de (drijf) mest na bewerking en ook worden daarbij ook de effecten t.a.v. de emissie en bemestingsvoordelen, meegenomen. We hebben als Bos Benelux BV in de afgelopen periode ons gericht op het Aeromix systeem dat al jaren in Engeland en Ierland wordt toegepast en ook blijkt dat de behandeling van de dikke fractie na mest scheiding in o.a. Amerika m.b.v. een Bedding composter of Beddingmaster wordt gedaan om de kwaliteit van de dikke fractie of gesepareerde mest op te waarderen en evt. te concentreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.