Wat vind jij ervan?

Bayer
Bedrijf

Het is nú tijd voor InFinito!

0


Na een trage start ontwikkelen de aardappelen nu erg snel, dit geeft momenteel een snelle loofgroei en de start van de knolzetting. Op een aantal plaatsen is al phytophthora gemeld, zoals in de Flevopolder en zeer sterk in de Veenkoloniën! Houdt met de weersverwachting van de komende 14 dagen spuitintervallen dús gesloten en kies voor een product als InFinito. InFinito heeft zich de laatste jaren bewezen als snel regenvast, zeer sterk preventief en curatief, bescherming van de nieuwe groei en geeft een excellente knolbescherming.

InFinito is toegelaten in poot-, consumptie en zetmeelaardappelen, ter voorkoming van aantasting door Phytophthora infestans. InFinito bestaat uit twee actieve stoffen: fluopicolide en propamocarb-HCl. Fluopicolide heeft een langdurige preventieve werking op het blad terwijl propamocarb-HCl wordt opgenomen en herverdeeld in de plant. Beide stoffen hebben eigenschappen die bijzonder goed passen bij de steeds agressiever wordende Phytophthora schimmel.

De combinatie van de twee componenten maakt dat de plant niet alleen aan de buitenkant beschermd wordt, maar ook van binnenuit. Deze bescherming van binnenuit komt onder andere van pas bij snelle groei. InFinito werkt tegen alle belangrijke Phytophthora isolaten en stadia in de levenscyclus van de phytophthora schimmel. InFinito kan gedurende de gehele teelt worden toegepast. Gezien de combinatie van de zeer goede preventieve- en curatieve werking, de herverdeling naar nieuw blad en de uitstekende knolbescherming komt InFinito echter het meest tot zijn recht tijdens de risicovolle overgangssituatie in het midden van het teeltseizoen. Dit is tevens vaak het moment waarop de knolzetting en de eerste knolgroei plaats vindt en knolbescherming dus van belang wordt.

Kenmerken InFinito:
- langdurige preventieve werking tegen blad- en stengelphytophthora
- uitstekende bescherming tegen knolphytophthora
- combinatie van stoffen met translaminaire en lokaal-systemische eigenschappen
- bescherming tegen infecties vanuit knollen
- bescherming van het nieuwe groeipunt
- curatieve eigenschappen: stopwerking
- anti-sporulerende werking
- mengbaar met minerale olie (bijvoorbeeld 7,5 l/ha 11E Olie) en pyrethroïden als Decis EC
- snel regenvast
- ingebouwd resistentiemanagement
- vloeibare formulering

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.