Scharrelei verliest plus

6


Wie ooit dacht dat het scharrelei de definitieve vervanging zou zijn van het batterij-ei, komt bedrogen uit. Plus Supermarkten verbannen scharreleieren uit de schappen ten faveure van vrije-uitloop eieren. In dit systeem lopen kippen niet alleen vrij rond, ze kunnen ook naar buiten. Het is een stapje hoger op de welzijnsladder. De strijd om beter dierwelzijn kent geen eind. Wat vandaag oké is, is morgen uit de gratie. Lees meer op boerderij.nl

Laatste reacties

 • heico1

  Ook aan dit verhaal zitten natuurlijk financiele kanten, zeker in deze tijd van dure eieren.
  En daarnaast... een stapje hoger op de welzijnsladder? Op de welzijnsladder van wie dan...
  Elk systeem heeft voors en tegens, óók qua welzijn, en dan heb ik het over dierwelzijn maar ook over het welzijn van de mens; de volksgezondheid. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet tegen vrije-uitloopeieren, maar de zaak wordt nu wel erg eenzijdig belicht.
  De hele dioxinecrisis lijkt opeens vergeten, nou bij ons dus nog niet!
  Wat mij betreft moet de consument nog steeds zelf kunnen kiezen in het winkelschap, daar horen dus de verschillende soorten eieren, met al hun plussen en minnen, allen thuis.

 • Aad Baars

  Je mag als supermarkt toch wel selectief zijn . Momenteel is het zaak om zo duurzaam en fatsoenijk mogelijk over te komen bij de consument en dan kun je beter inspelen op de emotie's van degene waar je geld aan verdient.

 • heico1

  Ben ik niet helemaal met je eens @Aad Baars. Niet alleen dierwelzijn moet hierin een item zijn. Een consument moet naast dierwelzijn ook kunnen kiezen voor prijs, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en niet te vergeten voedselveiligheid.

 • heico1

  Bovendien zijn er ook scharreleieren met een BeterLeven ster.. blijkbaar ook al niet meer goed genoeg dan voor de Plus?
  Als ze deze lijn doortrekken en dus voor al hun versproducten twee BeterLevenSterren gaan eisen....

 • gerrit coppens
  Panellid

  Binnen de samenleving/politiek zijn er stromingen die van dieren mensjes proberen te maken. Op zich pure onzin, een dier is een dier en dat dier moet je in zijn waarde laten. Echter de kans dat dit soort lui de agenda gaan bepalen, zeker als ze zetelwinst boeken is echter groot. Je moet als ondernemer in feite een stap eerder zijn en zorgen dat je het initiatief houd.

 • gerrit coppens
  Panellid

  Hoe doe je dat? Als individuele ondernemer ben je gewoon te klein om de markt te bepalen. Je moet met een aantal gelijkgestemde ondernemers aan de slag. Eerst moet je je realiseren dat je niet op alle deelterreinen de beste kunt zijn. Je pakt gezamenlijk de punten waar je op denkt te scoren. Voor de ene groep ondernemers is dat de voeding (meergranen, biologisch etc), de andere groep ondernemers richt zich op huisvesting en de volgende bijvoorbeeld op energie. Dan kun je een etiket op je ei, vlees, melk plakken en proberen aan te haken bij een regionale supermarkt die zich ook wil profileren ten opzichte van zijn concurrenten. Dan heb je kans dat je tijdelijk een paar cent meer dan je collega's die niet in dit concept pakken. Maar je moet je blijven realiseren dat wat vandaag opvalt in het winkelschap morgen de standaardnorm kan zijn

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.