Wat vind jij ervan?

Landsberger Gemenge

8


heeft er ook iemand ervaring met Landsberger Gemenge? dit kan zowel als voerdergewas en als groenbemester dienen.

Laatste reacties

 • Johan Harbers

  Nog nooit van gehoord.

 • jan1

  Geef eerst eens wat meer gegevens, produkt, homepage. e.d.

 • beeldman
  Panellid

  Volgens mij is Landsberger Gemenge een groenbemester die ook als kunstweide kan worden benut. Ze bestaat uit wikke, westerwoolds raai en inkarnaatklaver. De verhouding moet je even opzoeken. Kijk even op de site van bijv. Eurograss.

 • ronklee

  Op de site van neutkens.nl vind je ook meer info over landsberger gememge

 • Alette

  @Bartres: Kun je meer toelichting geven over Landsberger Gemenge? Waar wil jij het zelf voor gaan gebruiken? Of gebruik je het al?

 • bartres

  ik wil het gaan gebruiken na de teelt van bloem bollen, deze worden rond juli gerooid. in eerste instantie als groenbemester, maar als het ook geschikt is als voedergewas dan zou ik het daar ook voor kunnen gebruiken.

 • Wijnand Hogenkamp

  Het past volgens zeggen goed na bloembollen. Het geoogste gewas wordt goed gevreten. Aankomende dinsdag in Boerderij een kort interview met een veehouder die het vorig jaar heeft verbouwd en opgevoerd.

 • We zitten in oost-Duitsland en gebruiken Landsberger Gemenge als ruwvoer. Je kunt kunt het zowel kuilen als hooien. Met kuilen bewaar je de eiwitrijke delen beter. Wij maken er hooi van, onze schapen vinden kuil niet zo lekker. We zaaien direct na de graanoogst, het liefst in de 2e helft van augustus. Het is de voor de winter helemaal gesloten, dat maakt het interressant als stikstofleverancier en om uitspoeling te voorkomen; het is een goede onkruidonderdrukker.
  Je kunt in een breed tijdvenster oogsten, afhankelijk van de groei vanaf midden mei. Voor ons is het de eerste vrij zekere komponent in de wintervoorraad ruwvoer. Het kan hier erg droog (500mm p/j) en warm zijn, vooral in het voorjaar en dan kan grasklaver na de 1e snede weleens helemaal stilvallen in de groei.
  Dit jaar hadden we in de landsberger Luzerne als voorvrucht, die kwam er toch weer door heen en door de capelaire werking die de luzerne bewerkstelligde konden we een 2e sneden oogsten van luzerne en de graskomponent uit de Landsberger Gemenge. Wikke en de inkarnaatklaver groeien na de 1e snede niet meer. We gebruiken de Lansdberger Gemenge in een 6 jarige vruchtwisseling. Het past, als voederkomponent, vooral in een wat droger en rauwer klimaat.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.