Wat vind jij ervan?

Keigroen BV
Bedrijf

Nieuwe applicatie ondersteunt afgifte van Multicote

0


Met de nieuwe FloraMatch applicatie kunnen Multicote meststoffen nog nauwkeuriger afgestemd worden op de groeiomstandigheden van pot- en containerteelten. Kwekers optimaliseren hun bemesting, waardoor ze ook kunnen besparen op meststoffen.

De applicatie is beschikbaar in het Knowlegde Center op de website van Haifa. FloraMatch berekent de release van Multicote meststoffen afhankelijk van de verwachte gemiddelde bodemtemperaturen gedurende het seizoen. Kwekers kunnen hiermee beter de beschikbaarheid van voedingsstoffen voorspellen en de meststoffen efficiënt inzetten voor een maximaal resultaat. In de applicatie hoeft alleen de juiste Multicote®-formule en de verwachte temperatuur ingegeven te worden. Het programma berekent hierna de release van Multicote.

Overal en altijd
Omdat de applicatie werkt op Android en iOS systemen, kunnen kwekers overal en op elk moment de release van Multicoteberekenen. Voor Haifa is deze toepassing een volgende stap in onze voortdurende ondersteuning van telers bij het verbeteren van de groeicondities en in het bijzonder de bemesting.

Natuurlijke grondstoffen
Haifa is een Israëlisch bedrijf en actief in meer dan tachtig landen verdeeld over vijf continenten. Doordat Haifa gebruik maakt van zuivere, natuurlijke grondstoffen die in Israël voorhanden zijn, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste producenten van kalisalpeter ter wereld.

Meerdere markten
Haifa levert meststoffen voor de tuinbouw, openbaar groen en fosfaten voor de levensmiddelenindustrie. Voor de pot- en containerteelten biedt Haifa een volledig assortiment aan: Multi-Mix (startmeststof voor substraat), Multicote (gecoate meststoffen), Multigro (deels gecoate meststof voor volle grond teelten) en Polyfeed (wateroplosbare NPK meststof). Haifa is ook bekend van het MyMultifeed-bemestingssysteem in de glastuinbouw.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.