Wat vind jij ervan?

Kosten melkmachines?

3


Ik ontving het volgende bericht, men is opzoek naar de kosten van onderdelen van melkmachines. Zie onderstaande:

Hoi Marcel, Binnen de vakgroep melkveehouderij, maken we ons zorgen over de tarieven die fabrikanten van melkmachines rekenen voor onderdelen bij reparatie. Om deze reden zal er in juli een gesprek plaats vinden tussen LTO en een aantal fabrikanten van melkmachines. Om wat munitie te hebben voor dit gesprek, zijn we op zoek naar de diverse tarieven die toeleveranciers in rekening brengen voor onderdelen van melkmachines. Ik heb hiervoor ook een oproep geplaatst op twitter. Aangezien jij ook een redelijke neus hebt voor het opsporen van actuele informatie…Vroegen we ons af, of we nu ook gebruik zouden kunnen maken van jouw netwerk. Zou jij ook op twitter/ prikbord/facebook, of iets dergelijks, willen oproepen wat boeren voor hun onderdelen betalen? Voel je niet verplicht, maar we zouden het wel zeer waarderenJ Alvast bedankt en mocht je nog vragen/opmerkingen hebben horen we het uiteraard graag. Hoi Marcel, Binnen de vakgroep melkveehouderij, maken we ons zorgen over de tarieven die fabrikanten van melkmachines rekenen voor onderdelen bij reparatie. Om deze reden zal er in juli een gesprek plaats vinden tussen LTO en een aantal fabrikanten van melkmachines. Om wat munitie te hebben voor dit gesprek, zijn we op zoek naar de diverse tarieven die toeleveranciers in rekening brengen voor onderdelen van melkmachines. Ik heb hiervoor ook een oproep geplaatst op twitter. Aangezien jij ook een redelijke neus hebt voor het opsporen van actuele informatie…Vroegen we ons af, of we nu ook gebruik zouden kunnen maken van jouw netwerk. Zou jij ook op twitter/ prikbord/facebook, of iets dergelijks, willen oproepen wat boeren voor hun onderdelen betalen? Voel je niet verplicht, maar we zouden het wel zeer waarderenJ Alvast bedankt en mocht je nog vragen/opmerkingen hebben horen we het uiteraard graag. Was eens benieuwd hoe zich de kosten van onderdelen voor melkmachines bij reparatie zich verhouden bij verschillende leveranciers. Tarieven verschillen volgens mij nog al eens. Hoe vaak word er onderhoud gedaan aan de melkmachine?

Laatste reacties

 • jan1

  Ik melk zelf met een melkrobot en de prijzen van onderdelen geleverd via de fabrikant, zijn goed aan de prijs.
  Ze mogen en moeten er ook wat aan verdienen, dat is heel simpel. maar onderdelen die je elders kunt verkrijgen voor een kwart van de prijs vind ik eigenlijk te gek.

 • Dairy Solutions
  Bedrijf

  Het is duidelijk dat het leveren van onderdelen en verbruiksproducten hét verdienmodel van de melkmachineleveranciers is. Bij de verkoop van de machine wordt maximale korting gegeven, het verdienen aan een veehouder kan alleen door zoveel mogelijk verschillende producten daarna te kunnen leveren. Het grappige is dat de melkmachine zelf technisch ook helemaal niet zo goed zijn werk doet, waardoor mastitis en celgetal een constante zorg voor de veehouder zal blijven. Het management krijgt daarbij de schuld en dus moet de veehouder beter zijn best doen door het kopen van desinfectieproducten, stalstrooimiddelen, handschoenen, betere/driehoekige/vierkante tepelvoeringen, mineralen..noem maar op. Jullie moeten in de besprekingen eisen dat de fabrikanten de machine beter maken zodat een maximale uiergezondheid zonder allerhande noodsprongen mogelijk wordt voor iedereen.

 • japke33

  Misschien zou je een enquete kunnen maken, met de verschillende onderdelen erin, en dat wij de prijzen kunnen invullen die we moeten betalen. Dan kun je ook zien of er verschil is tussen de boeren. Ook is erg irritant van Lely, dat wanneer je niet hun producten gebruikt in de robot, ze ook geen garantie geven op bepaalde onderdelen. Dat is toch een soort van dwang, om hun dure producten te kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.