Wat vind jij ervan?

Warme dagen, hoe houd jij de boel koel?

5


Met de warmte van de komende paar dagen is het de grote vraag: Hoe houd je de stal koel? Draaien de ventilatoren een stuk harder? Maak je gebruik van extra ventilatoren? Wat is voor jou de oplossing om het toch dragelijk te houden in de stal?

Laatste reacties

 • maartje gussinklo

  De ventilatie draait optimaal, de deuren gaan zoveel mogelijk open. De kippen krijgen extra vitamine C. We zorgen voor zoveel mogelijk rust in de stal; geen vreemden, geen niet dagelijkse werkzaamheden. Tussen de controles door laten we ze met rust en zijn we zo weinig mogelijk in de stal aan het werk. De stallen zijn nieuw tot relatief nieuw, dus gelukkig trekt de hitte niet direct naar binnen. V.a. donderdag wordt het al weer koeler.

 • Alette

  Dat het snel koeler wordt is natuurlijk wél fijn. Maar van een graadje of 24 naar 30 en morgen nog warmer zijn flinke verschillen.
  Heb jij al verschillen gemerkt in uitval?

 • Van Zeeland Projects

  Afgelopen tijd verschillende installaties geleverd t.b.v nevelkoeling van inkomende lucht. Gisteravond enkele klanten gebeld om reacties te horen en in de praktijk scheelt dit tot ongeveer 6 graden. Hier tegenover staat een hogere luchtvochtigheid in de stal maar de pieken zijn er merkbaar af. Investering is bij eigen montage ongeveer 0,5cent per m3 geventileerde lucht inclusief automatische regeling op basis van buitentemperatuur. Dit alles op normale waterleidingdruk met laag waterverbruik dus praktisch overal toepasbaar.

 • derijt

  als ik het goed begrepen heb.
  was mijn voorganger reclame aan het maken.

 • ruben.ottenschot1

  Het grote probleem bij nevelkoeling is als de regelapperatuur uitvalt. dan verstikkende de kippen vele malen sneller dan via andere methodes! Het verhoogt dus het risico van verstikking.
  is dat risico waard tegen over mogelijke uitval van aan aantal kippen of groeiverlies?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.