Wat vind jij ervan?

500ste Lely Astronaut A4 melkrobot geïnstalleerd!

0


Vijf jaar na de start van Lely Center Promelk te Zuidwolde werd 22 mei de opstart van de 500ste Lely Astronaut A4 melkrobot binnen de regio gevierd. Het afzetgebied omvat een deel van de provincie Drenthe, kop van Overijssel en Gelderland en de gemeente Noord oost polder. De 500ste melkrobot opstart in het gebied bij Maatschap de Ruiter staat representatief voor een nieuwe generatie die kiest voor automatisch melken.

Nieuwe generatie kiest voor automatisch melken
Familie Ruiter heeft een melkveehouderijbedrijf op twee locaties. Vader en zoon runnen samen het bedrijf. Sinds kort is het bedrijf uitgebreid met een mooie nieuwe frisse stal in Tollebeek waar zoon zich gaat richten op automatisch melken met een Lely Astronaut A4 melkrobot. Het betreft hier een 3+3 stal die voldoende ruimte biedt, waardoor optimaal rekening gehouden wordt met het dierenwelzijn en arbeidsefficiëntie. De slag naar automatisering was voor de zoon een gemakkelijke keuze; “Ik heb bewust gekozen voor een melkrobot omdat ik niet gemotiveerd werd door de gedachte om de rest van mijn leven elke dag twee keer in de melkput te staan”. Vader blijft eerst in de bestaande stal in Urk een koppel koeien traditioneel melken. Zodra de gelegenheid zich voordoet, wordt een tweede melkrobot geplaatst in de nieuwe stal. De nieuwe stal die op steenworp afstand ligt van de bestaande locatie, is tijdens de nieuwbouw al ruimte vrijgemaakt voor de twee robot.De natuurlijke manier van melken
Twintig jaar geleden installeerde Lely − uitvinder van het robotmelken − op een Nederlands melkveebedrijf de eerste melkrobot van de wereld, met een duidelijk uitgangspunt: de koe. Het geautomatiseerde melkrobotsysteem de Lely Astronaut staat garant voor de hoogst haalbare melkkwaliteit. Dankzij de unieke managementtools heeft de veehouder volledige controle over de kudde.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.