Wat vind jij ervan?

Firestone Maxi Traction

2

Het gamma Firestone Maxi Traction banden wordt uitgebreid met de nieuwe bandenmaat 710/75 R 34 178A8 178B, speciaal voor combines. Deze hoogwaardige band past perfect bij de eigenschappen van oogstmachines en de specifieke wensen van landbouwbedrijven. De band combineert in één profiel een hoog rendement, een groot laadvermogen en een minimale grondverdichting. Het spanningsgebied van de band ligt tussen 0,8 en 4 bar zodat beladingen van meer dan 11 ton mogelijk zijn, afhankelijk van de maat. De band behoudt zijn laadvermogen zelfs bij 50 km/h. De constructie van de band maakt een verhoogd laadvermogen mogelijk bij cyclische toepassing: tot 70% bij 10 km/h of tot 55% vanaf 15 km/h ten opzichte van het standaard laadvermogen (onder bepaalde omstandigheden).

Om zoveel mogelijk aan de eisen van de Europese markt te voldoen, is de Maxi Traction ontwikkeld bij het Technical Center van Bridgestone bij Rome en wordt hij geproduceerd in de Firestone fabriek van Puente San Miguel in Spanje.


De Maxi Traction voor combines is vanaf nu leverbaar in vijf maten:
710/75 R 34 178A8 178B
620/75 R 30 168A8 168B
650/75 R 32 172A8 172B
800/65 R 32 178A8 178B
900/60 R 32 181A8 181B

Over de Maxi Traction:
De Maxi Traction is sinds 2007 in Europa leverbaar als band voor zware tractoren. Sinds eind 2012 is het gamma uitgebreid met bandenmaten voor combines. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Maxi Traction 10% hogere lamellen en een 5% breder loopvlak, eigenschappen die zorgen voor een optimale tractie op het land. De gewichtsverdeling is verbeterd dankzij een groter contactvlak, waardoor de grondverdichting wordt verminderd. De "dual angle" technologie zorgt dankzij de dubbele nokhoek voor een optimale tractie en een uitstekend zelfreinigend vermogen.Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • Dalfsen
  Bedrijf

  Vleesveefokkerij is een breed begrip. Er zijn heel veel rassen die onder de noemer "Vleesvee" vallen. Wil je een zuiver ras of ga je voor kruislingen? Neem je een vrijwel standaard keizersnee voor lief? Ik ken niet de eigenschappen van alle rassen. Ik weet wel dat de blonde d'aquitaine een ras is met gemakkelijke geboortes, grote dieren met een hoog slachtgewicht en veel fijnhied.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Alette, bij het kiezen van een vleesveefokstier ligt er al meer ten grootslag dan enkel en alleen het kiezen van een individuele stier. Het feit dat er een tamelijk grote diversiteit aan vleesveerassen zijn is al een hindernisje, dan kom er nog bij dat in Nederland vleesvee door een aardig groot aantal veehouders gehouden worden als pure hobby.
  Een hobbyist pur sang heeft toch een andere bril op met het kijken én houden van vleesvee dan een veehouder welke er zijn hoofdinkomen uit moet halen. En dat maakt het tot het maken en andere stierenkeuzes.

Of registreer je om te kunnen reageren.