Wat vind jij ervan?

Sieplo
Bedrijf

Sieplo mengdoseerwagens

15


SIEPLO BV uit Ede introduceert een nog grotere mengwagen voor de witvlees- en rosésector. Dit nieuwe topmodel heeft een inhoud van 2000 liter! Daarnaast zijn er een aantal modellen toegevoegd aan de in Oktober 2012 geïntroduceerde mengwagen voor de rosé-sector. Hierdoor zijn er nu twee complete modellijnen beschikbaar voor de witvleeskalveren en voor de rosé-kalveren van 375 liter tot 2000 liter.De nieuwe modellen roséwagens hebben een grote loscapaciteit en spelen in op de snel groeiende markt van rosé-kalveren. Omdat deze kalveren veelal in witvleesstallen worden gehouden met de bekende smalle gangen, zijn verschillende modellen noodzakelijk om in iedere stal een zo’n groot mogelijke inhoud mee te kunnen nemen.
Het nieuwe model van 2000 liter speelt in op de schaalvergroting in de kalverensector en is 90cm breed en 215cm lang, waardoor veel stallen dit grote model nog toe kunnen passen. Daarnaast is ook deze grote wagen volledig elektrisch aangedreven wat zorgt voor rust in de stal, geen vervuiling van de lucht door uitlaatgassen en een gunstig energieverbruik.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw reactie.

Laatste reacties

 • hrkanger

  Wij maaien met een Valtra N141 (4 cilinder) met 2 Vicon trommelmaaiers met kneuzer totaal 6 meter kan hij ruim doen. In alle omstandig heden. Maar een 6 cilinder loopt wat constanter door in toeren.
  Maar het voldoet ons prima zo. (op 5 meter den ik dat je wel 125-135 pk nodig hebt.)

 • martin-limpers

  Hoeveel pk gebruiken Julie dan

 • martin-limpers

  zonder kneuzer

 • henk fledderus

  beetje afhankelijk van hoe hard je jagen wilt, maar 5 meter zonder kneuzer kan al gouw.
  schijven maaiers komen makkelijk op toeren maar verliezen toeren ook sneller als je zand of water raakt een trommel maaier is wat zwaarder om te starten.
  80 - 100 pk kan het doen als niet te gek wilt, 120 -140 zou je alles mee moeten kunnen maaien en nog flink snelheid zetten, "vroeger werdt er met 5 meter gemaaid met kneuzers en 140 pk er tussen in.

 • Wilfriedam

  In de praktijk;zonder kneuzer 20 pk/mtr werkbreedte, met kneuzer min.25 pk/mtr werkbreedte om toch behoorlijke snelheden te halen in dik gewas.

 • hrkanger

  Wij maaien met kneuzer op deze maaiers en de valtra heeft 145 pk.

 • martin-limpers

  Bedankt voor de info. Ik weet nu wat voor trekker ik ga kopen

 • Alette

  Martin, even nieuwsgierig: Waar is je keuze op gevallen en waarom?

 • garritsen

  martin ik ben nu ook wel nieuwschierig wat voor trekker je nu gaat kopen

 • herwaarden

  Zijn er nog burgers en buitenlui die zuiniger 2013 in hopen te gaan, of in 2013 zuiniger hopen te worden ? 0653-167340 of info@bvh-og.nl. voor ioniseer-, watergas- en/of waterdamp-units.
  Toe te passen op alle motoren. De beste wensen,goede dagen en laten we met elkaar proberen
  er wat beters van te maken.

 • Gerd-Jan

  Asjeblieft, 80 pk...... Dan kun je net zo goed een enkele maaier kopen. Wil je gewoon goeie snelheid halen moet je toch wel 130 pk hebben. Anders heb je een trekker met kruip nodig.

 • henk fledderus

  gerd-jan eerst lezen..... dan reageren.

 • erik98

  kijk eens op de site van bijv. pöttinger, daar staat bij ieder type maaier hoeveel vermogen die vraagt, en ik kan me niet voorstellen dat een ander merk nu ineens bijvoorbeeld 10pk minder vermogen vraagt als de ander

 • melkkoeienboer

  is toch een dure trekker als je de pk's alleen nodig heb om te maaien. laat loonwerker sinds 2 jaar maaien

 • Gerd-Jan

  @ erik98
  Toch is het zo ;)! Heeft vooral met het type maaier en de aandrijving te maken (schotel/schijven) En het eigen gewicht doet natuurlijk een hoop ;)!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.